Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Fifa antoi tuomionsa Brasilian ja Argentiinan MM-karsintaottelun kaaoksesta – Argentiinan pelaajanelikolle pelikiellot ja lajiliitoille sakkoja

Brasilia ja Argentiina joutuvat pelaamaan viime syyskuussa keskeytetyn jalkapallon miesten MM-karsintaottelunsa uudelleen, linjasi Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa maanantaina.

Sao Paulossa pelattu ottelu keskeytyi heti alkuunsa, kun Brasilian terveysviranomaiset ryntäsivät kentälle. Keskeytyksen syynä oli Brasilian viranomaisten mukaan se, että neljä Argentiinan pelaajaa oli rikkonut Brasilian koronakaranteenimääräyksiä.

Pelaajat olivat Englannin Valioliigan Giovani Lo Celso, Emiliano Martinez, Emiliano Buendia ja Cristian Romero. Brasilian kansallisen terveysvalvontaviraston Anvisan mukaan pelaajat olivat tarjonneet väärää tietoa saapuessaan maahan.

Fifa antoi maanantaina jokaiselle neljälle pelaajalle kahden ottelun pelikiellon sääntörikkomuksesta ja sakotti lisäksi Brasilian ja Argentiinan jalkapalloliittoja.

Brasilian jalkapalloliitto sai 500 000 Sveitsin frangin (noin 477 000 euroa) sakot "järjestykseen ja turvallisuuteen liittyvistä rikkomuksista". Argentiinan liitto sai maksettavaksi 200 000 Sveitsin frangia siitä, että se laiminlöi "järjestykseen ja turvallisuuteen sekä ottelun valmisteluihin liittyviä velvoitteita."

Fifa kertoi päättävänsä MM-karsintaottelun pelipaikan ja ajankohdan myöhemmin. Brasilia ja Argentiina ovat jo varmistaneet paikkansa Qatarissa vuoden lopulla pelattavaan MM-lopputurnaukseen.