Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomalaisia tänään neljässä lajissa Pekingin olympialaisissa – juhliiko Ilkka Herola mitalia?

Suomalaisurheilijoita nähdään tänään Pekingin talviolympialaisissa yhdistetyssä, ampumahiihdossa, freestylessa ja taitoluistelussa.

Ensimmäisissä olympialaisissaan kisaava Simo Peltola on freestylen slopestylen miesten karsinnoissa, jotka alkavat Zhangjiakoussa Suomen aikaa kello 6.30. Keskiviikkona kisattavaan finaaliin etenee karsinnan 12 parasta.

Peltola on kilpaillut Pekingin olympialaisissa jo freestylen big airissa, jossa hän oli karsinnassa sijalla 29.

Ampumahiihdossa on miesten 4x7,5 kilometrin viesti. Suomi kisaa joukkueella Heikki Laitinen, Tero Seppälä, Olli Hiidensalo ja Tuomas Harjula. Suomalaisampumahiihtäjien urakka on sujunut Zhangjiakoun kylmyydessä toistaiseksi melko alavireisesti.

Miesten ampumahiihtoviesti alkaa kello 8.30. Kilpailun oli alun perin määrä startata kello 11, mutta sitä aikaistettiin kahdella ja puolella tunnilla, sillä Zhangjiakouhun on luvassa 20 astetta pakkasta ja tuulista säätä.

Taitoluistelija Jenni Saarinen olympiajäällä

Yhdistetyssä Ilkka Herola hakee suurmäen kilpailussa hyvitystä normaalimäen pettymykselleen. Herola oli viime keskiviikkona normaalimäen kilpailussa kuudes, mutta sijoitus oli pettymys hyvin onnistuneen mäkiosuuden jälkeen. Kilpailun hiihto-osuudella Herola erehtyi suksivalinnassa ja paransi vain kaksi sijaa.

– Menestys edellyttää minulta taas plusmerkkistä suoritusta mäessä, Herola ennakoi tämän päivän kilpailua.

Suomalaisista yhdistetyn miehistä Zhangjiakoussa menestystä tavoittelevat myös Eero Hirvonen, Arttu Mäkiaho ja Perttu Reponen. Kilpailun mäkiosuus alkaa HS140-mäessä kello 10 ja kymmenen kilometrin hiihto kello 12.30. Hiihto-osuutta on aikaistettu puolella tunnilla alkuperäisestä.

Taitoluistelija Jenni Saarinen liukuu Pekingin olympiajäälle yksinluistelun lyhytohjelmassa, joka alkaa kello 12. Pekingin lyhytohjelmassa on 30 luistelijaa, joista 24 pääsee vapaaohjelmaan.