Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leijonat tottui outoon alkamisaikaan ja jätti muut kärvistelemään – jääkiekkomiehet pelaavat mieluummin lounasaikaan kuin nukkumaanmenoaikaan

Kanada ja Yhdysvallat eivät selvinneet Pekingin olympialaisten miesten jääkiekkoturnauksen mitalipeleihin, mutta otteluita tahkotaan Pohjois-Amerikan televisiokatsojat huomioivina aikoina. Tämä pakottaa toiset pelaamaan lounasaikaan ja toiset vasta myöhäisillassa.

Suomi kukisti perjantaina välierässä Slovakian 2–0 ja eteni sunnuntain loppuotteluun, joka sekin pelataan puoliltapäivin paikallista aikaa.

– Hyvä, että pelasimme jo tänään kahdeltatoista ja saimme kokemuksen siitä. Ei tule yllätyksenä, Leijonien maalivahti Harri Säteri kiteytti joukkueen tunnelmat aikaisesta otteluajankohdasta.

Alkamisaikojen taustalla on NHL-pelaajien osallistuminen olympialaisiin. Vaikka taalaliiga vetäytyi koronavirustilanteen huononnuttua, jätti se muistoksi alkamisajat.

Ei ratkaisevaa merkitystä

Venäjän olympiakomitean urheilijoiden ja Ruotsin välierä oli määrätty pelattavaksi vasta yhdeksän jälkeen perjantai-iltana, joten Suomelle jäi reilusti enemmän valmistautumisaikaa loppuotteluun ja Slovakialle pronssiotteluun, joka pelataan jo lauantaina.

– Aika näyttää onko se etu, mutta jos valita saa, niin ilman muuta näin päin. Osa pääsee nukkumaan neljän-viiden aikaan aamuyöllä. Vaikka seuraavaksi on välipäivä, niin ei se ole ihan helppo päivä, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen ruoti.

– Tämä on meille ainakin hyvä tilanne, mutta ei ratkaiseva lopputuloksen kannalta.

Jalonen kertoi joukkueen nauttivan hetken voitosta ja ottavan "iisisti". Suunnitelmissa oli myös toisen välierän seuraaminen television välityksellä.

– Syödään, tankataan ja katsotaan, kun nuo pari joukkuetta kärvistelevät yhdeksän jälkeen. Huomenna (lauantaina) on parinkymmenen minuutin jääharjoitus, että saadaan päivä kulumaan näppärästi. Niin tähänkin valmistauduttiin.

Leijonat on voittanut kaikki ottelunsa Pekingissä. Alakerta on ollut erittäin tiivis, kun alkusarjan Ruotsi-ottelun toisen erän jälkeen pelatuissa seitsemässä erässä omiin on livahtanut vain yksi kiekko.

– Joukkue on erittäin sitoutunut, taistelee, puolustaa hyvin, hyökkää kohtuullisen fiksusti ja on hyvä maalivahtipeli, Jalonen sanoi.