Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Akilleen Sara Kuivisto murskasi 1500 metrin halli-SE:n ja lunasti samalla lipun tuleviin MM-halleihin

Yleisurheilu: Kuivisto hurjassa vauhdissa Torúnissa: 400 metrin jälkeen mietin, miten tässä tytön käy.

Porvoon Akilleen 30-vuotias keskimatkojen juoksija, Sara Kuivisto murskasi tiistaina Puolan Torúnissa naisten 1500 metrin halliratojen Suomen ennätyksen loistoajalla 4.06,14. Se rikkoo kirkkaasti maaliskuisten Belgradin MM-hallien tulosrajan.

– Tavoitteena oli juosta 4.08, joten aika oli vähän yllätys ja varsinkin se millaisella tunteella aika tuli. Jäi sellainen olo, että voisin juosta vielä kovempaa, Kuivisto sanoi.

1500 metrin edellinen halli-SE oli Kuiviston vuosi sitten Jyväskylässä juoksema 4.11,42. Torúnissa juoksun jänis lähti erittäin kovaan vauhtiin, mutta Kuivisto malttoi mielensä.

– Jänis meni kärjessä 800 metriä 2.03:een. Minä roikun Australian Linden Hallin perässä. 400 metrin jälkeen mietin, miten tässä tytön käy, kun mennään aika kovaa, mutta kun tultiin 1100 metriin, tuli tunne, ettei tämä tunnu missään ja menin sitten viimeisellä kierroksella Hallin ohi, Kuivisto kertaili.

Kuivisto juoksi viime viikon torstaina Lievenissä, Ranskassa mailin 4.29,64 ja ohitti siinä juoksussa 1500 metriä ajassa 4.12,13. Se valmisti kropan Torúnin SE-vauhtiin.

– Minulle kauden ensimmäinen 1500 metriä tai maili on aina vaikea. Vasta sen jälkeen juoksu lähtee rullaamaan, Kuivisto tunnusti.

Tavoitteena oli juosta 4.08, joten aika oli vähän yllätys ja varsinkin se millaisella tunteella aika tuli.

Torúnin juoksun voitti Etiopian Gudaf Tsegay huippuajalla 3.54,77.

Lue lisää: Porvoon Akilleen Sara Kuivisto pisteli mailin SE-lukemat uuteen uskoon – juoksussa mentiin kovaa, koska tavoitteena oli laittaa myös ME-lukemat uuteen uskoon

Lue lisää: Sara Kuiviston ja Olli Lappalaisen rakkaus syntyi pyörää korjatessa – pariskunnan arki sujuu hyvin, kun molemmat ovat huippu-urheilijoita

Lue lisää: Sara Kuivisto palkittiin Urheilugaalassa vuoden Läpimurtopalkinnolla

Lue lisää: Porvoon Akilleen Sara Kuivisto juoksi ihmisten sydämiin – huomio mediassa ja muualla sai vaatimattoman maalaistytön välillä hiukan hämilleen

Lue lisää: Sara Kuivisto valittiin Vuoden porvoolaiseksi – lahjakas urheilija on innostava esikuva ja tuo kotikaupunkiaan hienosti esille, missä ikinä kulkeekaan

Lue lisää: Aku Ankka rentoutti Sara Kuivistoa Tokiossa – kisakylän pahvisängyssä komeilevat ennätyslukemat