Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jokerit päätti kautensa kesken Ukrainan sodan vuoksi, Discovery Finland keskeyttää KHL-lähetykset, Leijonien mestaruussymbolit poistetaan Helsingin areenasta

Jääkiekkoseura Jokerien kausi KHL-liigassa on ohi. Jokerien oli määrä jatkaa kautta pudotuspeleillä ensi tiistaina, mutta seura kertoi tiedotteessa, että pelit jäävät pelaamatta.

Jokerien mukaan puheenjohtaja Jari Kurri päätti kauden jättämisestä kesken jo eilen, mutta hänen piti keskustella päätöksestä KHL:n kanssa.

– Tämän vuoksi pystymme valitettavasti tiedottamaan asiasta vasta nyt, Kurri kertoi tiedotteessa.

Jokerien oli määrä kohdata pudotuspeleissä Moskovan Spartak. Ottelut olisivat alkaneet kahdella kotiottelulla.

– Maailmassa eletään juuri nyt todella vaikeita aikoja. Kaikki ajatuksemme ovat tilanteesta kärsivien ihmisten luona. Toivomme, että tilanteeseen löytyy pikaisesti rauhanomainen ratkaisu, Kurri viittasi Ukrainan sotaan.

Jokerit on pelannut KHL:ssä vuodesta 2014. KHL:n puheenjohtaja Aleksei Morozov pahoitteli seuran päätöstä KHL :n verkkosivuilla.

– On ikävää, että Jokerien lähtö ei liity urheilullisiin asioihin, vaan poliittisiin, Morozov kommentoi.

Lisää sponsoreita kaikkoaa

Seuran kannattajayhdistys Eteläpääty vastusti alkuviikolla pelaamista ja vaati seuraa luopumaan KHL-liigasta. Myös osa sponsoreista käänsi seuralle selkänsä. Henkilöstöpalveluyritys Barona ja Bar Ihku ilmoittivat eilen, että ne irtautuvat yhteistyöstä Jokerien kanssa.

Tänään Taksi Helsinki ilmoitti lopettavansa yhteistyön Jokerien ja Helsinki Halli Oy:n (Hartwall Arena) kanssa johtuen Venäjän Ukrainaan kohdistuvista sotatoimista. Taksiyhtiön yhteistyö Jokerien ja sen kotihallin kanssa oli alkanut loppusyksystä 2021.

– Emme halua olla tukemassa Venäjän väkivaltaisia toimia Ukrainassa. Ajatuksemme ovat kaikkien ukrainalaisten puolella ja toivomme käynnissä olevaan konfliktiin pikaisia rauhanomaisia ratkaisuja, toteaa Taksi Helsingin toimitusjohtaja Jari Kantonen tiedotteessa.

Helsingin Sanomien mukaan myös urheiluliike Intersport lopettaa Jokerien tukemisen ja etsii muuta kanavaa tukea juniorijääkiekkoilua. HS:n mukaan myös teleoperaattori Telia vetäytyy yhteistyöstä Jokerien kotiareenan kanssa.

Discovery päätti KHL-lähetykset

Televisiokanava Discovery Finland keskeyttää Venäjän jääkiekkoliiga KHL:n esittämisen. Tiistaina alkavia KHL-liigan pudotuspelejä ei nähdä kanavalla.

Otteluja ei näytetä myöskään TV5-kanavalla tai discovery+-palvelussa.

Jääkiekkoliitto toivoo pikaista rauhaa, mutta varautuu muutoksiin

Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ei halua ennakoida, millaisia vaikutuksia Ukrainan sodalla on kansainväliseen jääkiekkoon.

– Ratkaisevaa on, miten tilanne Ukrainassa ja Euroopassa laajemminkin kehittyy. Kaikki varmasti sydämensä pohjasta toivovat, että sotatoimet pikaisesti päättyisivät, löytyisi diplomaattinen ratkaisu, jolloin rauhalle ja elämän jatkumiselle olisivat edellytykset, Nummela sanoi STT:lle.

Kotimaan toimena Jääkiekkoliitto kertoi tänään poistavansa Leijonien mestaruuksia symboloivat paidat ja mestaruusviirit Helsingin areenan katosta. Päätöksen teki Jääkiekkoliiton liittohallitus.

Hartwall Arenan nimellä tunnetun hallin on vuodesta 2013 omistanut Arena Events Oy. Yhtiön omistavat Venäjän sotatoimien takia lännen pakotelistalla oleva Gennadi Timtshenko sekä Arkadi ja Boris Rotenberg. He ostivat hallin sen rakennuttaneelta Harry Harkimolta.

– Emme ole tehneet vielä ratkaisua, mihin symbolit siirtyvät, Nummela sanoi.

Kevään MM-kisoissa Leijonien kotiareena vaihtuu Tampereelle.

Nummela korosti, että jääkiekko on osa yhteiskuntaa, eikä voi elää siitä irrallaan. Suomen jääkiekkoliitto ei kuitenkaan voi yksipuolisesti päättää esimerkiksi kansainvälisen jääkiekon asioista, joten siksi liitto keskustelee ja neuvottelee muun muassa Kansainvälisen jääkiekkoliiton ja eri maiden lajiliittojen kanssa.

– Yhteyksiä on jo ehditty avata, mutta tilanne kärjistyi niin nopeasti, että keskustelu ja ajatustenvaihto on vasta alkuvaiheessa, Nummela sanoi.

Puntarissa Helsingin lohko ja Pietarin MM-kisat

Suomi isännöi jääkiekon seuraavan miesten arvoturnauksen toukokuussa. Suomi pelaa ottelunsa Tampereen uudessa areenassa, mutta toinen lohko on määrä järjestää Helsingissä Jokerien kotihallissa. Siihen voi tulla muutos.

– Lohkon pelaaminen Helsingissä on varmasti yksi asia, mitä pitää puntaroida. Kansainvälisessä jääkiekossa on silti varmasti isompiakin asioita, esimerkiksi se, miten kansainvälinen jääkiekkoperhe tilanteeseen suhtautuu, Nummela sanoi.

Nummela ei yksilöinyt mahdollisia vaikuttamiskeinoja, mutta kansainvälisellä liitolla on mahdollisuus ainakin muuttaa kisaisännyyksiä. Ensi vuonna miesten MM-kisat on määrä järjestää Venäjällä, Pietarissa.

Nummela ei halunnut spekuloida, voitaisiinko Venäjä sulkea kokonaan jääkiekkoperheestä. Olympialaisista Venäjä on jo suljettu valtiojohtoisen dopingin takia, mutta puhtaat venäläiset urheilijat voivat kilpailla olympialaisissa Venäjän olympiakomitean väreissä.

– Lähtökohta on se, että urheilijat saavat urheilla ja tavoitella unelmiaan. He eivät ole se ryhmä, joihin negatiivisten vaikutusten pitäisi kohdistua, Nummela sanoi.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto kokoustaa maanantaina Venäjän tilanteesta

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF miettii Venäjän tilannetta kansainvälisessä jääkiekossa kokouksessaan ensi maanantaina, liitto tiedotti perjantaina. IIHF kertoi olevansa surullinen ja hyvin huolissaan tapahtumista Ukrainassa, jonne Venäjä hyökkäsi torstaina.

– IIHF tuomitsee asevoimien käytön ja kannustaa diplomaattisten keinojen käyttämiseen konfliktien ratkaisussa. Ajatuksemme ovat ukrainalaisten ja Ukrainan jääkiekkoperheen luona, IIHF julisti.

Venäjällä on ensi vuoden miesten MM-kisojen sekä ensi vuodenvaihteen nuorten MM-kisojen isännyys.

– IIHF tutkii ja pohtii tämän konfliktin vaikutuksia tapahtumiimme. IIHF:n hallitus on kutsuttu koolle maanantaiksi 28. helmikuuta, IIHF ilmoitti.