Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pelaajiaan kierrättävä VaLePakin on lentopallon otteluruuhkassa kovilla: "Kolotusta oli aika monella rankan tahdin takia"

Lentopallon miesten Mestaruusliigan kärkijoukkueeksi alkuviikosta noussut VaLePa kukisti perjantaina Perungan Pojat 3–1.

Sakari Mäkinen oli tehokkain 21 pisteellä, Alberto Cavasinin saldo oli 20 pistettä.

VaLePa antoi peliaikaa usealle vähemmän pelanneelle.

– Kolotusta oli aika monella rankan tahdin takia, nyt oli sopiva paikka antaa lepoa heille, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

VaLePalla on vähemmän pisteitä kuin Savo Volleyllä ja Akaa-Volleyllä, mutta päätös ratkaista järjestys pistekeskiarvon perusteella nosti vähemmän otteluita pelanneen VaLePan kärkeen. Samalla kaksi VaLePan ottelua eli kohtaamiset Ettaa ja TuTo Volleytä vastaan peruttiin.

– Kun normaalisti ottelutahti on 1,33 ottelua keskimäärin viikossa, niin ilman peruutuksia viimeisen kolmen viikon tahti olisi ollut 3,33 ottelua viikossa. Eli oikea päätös oli ehdottomasti tämä, Kangaskokko sanoi.

Ottelu oli PerPolle viides peräkkäinen vieraissa ja tulos viides peräkkäinen tappio. Leiner Aponza oli 14 pisteellä sen tehokkain.

Hurrikaanille viides voitto peräkkäin

Hurrikaani-Loimaa kaatoi Turussa TuTo Volleyn 3–0, ja näin Jussi Heinon valmentama joukkue otti viidennen peräkkäisen voittonsa.

– Voitto kolmessa erässä on aina hyvä peli. Voitto täällä Kupittaan hallissa oli mieleen siksikin, että tämä on Suomen paras halli. On korkeutta ja tilavuutta, näitä pitäisi saada lisää, Heino sanoi.

Tulos ei ollut yllätys, sillä tappio oli liiganousija TuTo Volleylle seitsemäs peräkkäin. Einari Koivisto oli joukkueen ja ottelun tehokkain 18 pisteellä, mutta toiseksi tehokkain pelaaja jäi seitsemään pisteeseen.

Hurrikaanin laitahyökkääjät olivat hyvässä vireessä. Hakkuri Antti Ropponen teki 17 pistettä, yleispelaajat Luka Marttila ja Tapio Toiviainen 11 pistettä. Hurrikaanin hyökkäysten onnistumisprosentti oli 59, kun TuTon vastaava luku oli 43.

TuTo johti kolmatta erää 7–1, mutta hyvä vire ei kestänyt loppuun saakka.

– Erän alkuun tuli muutama huono kosketus, mutta pojilta tuli hyvä ryhtiliike, Heino tiivisti.