Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Herolan tykkihiihto riitti Salpausselällä yhdeksänteen sijaan – "Ladulla pystyn mättämään ihan tosissaan"

Norjan yhdistetyn hirmu Jarl Magnus Riiber otti omansa Salpausselän kisojen päätöspäivänä sunnuntaina. Jo mäessä ykköseksi leiskauttanut Riiber sai nautiskella 10 kilometrin hiihdon läpi ilman suurta takaa-ajajien uhkaa.

Samalla Riiber nappasi kauden yhdeksännen ykköstilansa maailmancupissa. Saksan Vinzenz Geiger ja Itävallan Johannes Lamparter kävivät tiukan otatuksen seuraavista sijoista. Geiger oli loppukirissä niukasti maailmancupin johtaja Lamparteria väkevämpi.

Ilkka Herola nousi mäkiosuuden 23. sijalta komeasti top-kymppiin, yhdeksänneksi. Eroa voittajaan kertyi 1.09.

Voiko ”Salppurin” päätöskisaa pitää jonkinlaisena torjuntavoittona?

– Ainakin siihen nähden, mikä oli mäkisuorituksen taso. Hiihto on hyvällä mallilla. Ladulla pystyn mättämään ihan tosissaan. Jos haluaisi oikeasti menestyä, niin se vaatisi parempaa hyppyä, ei muuta, Herola sanoi.

Hyviä muistoja Holmenkollenilta

Yhdistetyn maailmancupia on jäljellä vielä kaksi viikonloppua. Viikon päästä kilpaillaan Holmenkollenilla. Herolalla on sieltä mukavia muistoja.

– Oslossa on kulkenut ennenkin. Uskotaan nytkin Oslon-taikaan.

Vaikka Herolalta jäi Lahdessa varsinaiset maineteot tekemättä, hän viihtyi silti hyvin kisatunnelmassa.

– Olihan tämä tunnelmaltaan aivan mieletön viikonloppu. Ja kun naapurin setä voittaa kisat ylivoimaiseen tapaan, niin onhan se nyt hieno, Herola viittasi Iivo Niskaseen, joka huudatti kotiyleisön äänet käheiksi komealla voitollaan.

"Takki on melko tyhjä"

Yhdistetyn päävalmentajan pestin kauden jälkeen jättävä Petter Kukkonen oli myös mielissään yleisön paluusta Salpausselän katsomoon.

– Yleisö on tämän homman suola. Faneja varten tätä tehdään, Kukkonen korosti.

Yhdistetyn näkökulmasta viikonloppu oli alavireinen. Etenkin mäessä onnistumiset jäivät todella vähiin.

– Kokonaisuus oli heikko. Takki on melko tyhjä. Kausi on ollut meille vaikea. Vastoinkäymisiä on riittänyt. Aina kun olemme nostaneet päätä vähän pinnalle, matto on vedetty jalkojemme alta. Jaksamisen rajat alkavat tulla vastaan.

Kukkosella on yksi toive jäljellä oleviin kisoihin.

– Paras läksiäislahja olisi yksi palkintopallisija, joka on myös meidän tavoitteemme. Se kelpaisi enemmän kuin hyvin. Nyt kaivamme taisteluilmeen päälle, Kukkonen sanoi.