Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Korona katkoi Liigan runkosarjan tyngäksi kolmannella kaudella peräkkäin – Ilves loikkasi sarjakärkeen kabinettipäätöksellä

Runsaalla ottelumäärällä lastattu jääkiekon Liiga on ollut yksi koronapandemian eniten kurittamista kotimaisista palloilusarjoista, eikä valoa ole tunnelin päässä. Liiga joutuu jo toisella kaudella peräkkäin järjestämään joukkueet runkosarjassa ensisijaisesti pistekeskiarvon perusteella.

Liiga kertoi verkkosivuillaan tiistaiaamuna, että se ottaa käyttöön ennen kauden alkua määritellyn poikkeussäännön, koska kaikkia rästissä olevia otteluita ei ehditä pelata runkosarjan puitteissa. Runkosarjassa jokaisen joukkueen piti pelata 60 ottelua, mutta lukuisten ottelusiirtojen myötä joukkueiden ottelumäärät jäävät epätasaisiksi.

Liigan hallitus ja johtoryhmä totesivat, että tässä tilanteessa joudutaan viime kauden tapaan siirtymään pistekeskiarvon käyttöön.

Viime kaudella ottelumäärät vaihtelivat välillä 50–60. Kausi 2019–20 katkesi ennen viimeisiä runkosarjaotteluja ja pudotuspelejä, joten kuluva kausi on jo kolmas peräkkäin, kun koronapandemia kurittaa sarjaa.

Jos joillain joukkueilla on runkosarjan päättyessä sama pistekeskiarvo, määräytyvät runkosarjasijoitukset järjestyksessä kolmen pisteen voitot, maaliero ja tehdyt maalit.

Runkosarja päättyy 22. maaliskuuta, joten joukkueiden paikat sarjataulukossa ehtivät muuttua vielä reilusti.

Muutoksia tapahtui jo pistekeskiarvoon siirtymisen myötä, kun Tampereen Ilves loikkasi sarjan kärkeen ohi paikalliskilpailija Tapparan ja Mikkelin Jukurien.

Hallitseva mestari Rauman Lukko nousi kahdeksannelta sijalta viidenneksi ja pullautti HIFK:n kanssa TPS:n ja Kärpät suorien puolivälieräpaikkojen ulkopuolelle.

Sarjan tyvipäässä muutos ei tuo valoa Sportin, SaiPan, JYPin ja Ässien asemaan. KalPa sen sijaan vajosi Pelicansin alapuolelle ja on nyt pudotuspeleihin vievien sijojen ulkopuolella.

Liigan runkosarjan kuusi parasta etenevät suoraan puolivälieriin ja neljä seuraavaa pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle, mistä kaksi pääsee puolivälieriin.