Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruusuvuori eteni toiselle kierrokselle Miamissa, vastaan asettuu kivikova Italian Sinner

Emil Ruusuvuori on edennyt toiselle kierrokselle tenniksen Miamin ATP Masters -turnauksessa. Suomalaispelaaja kukisti avausottelussaan ranskalaissyntyisen Yhdysvaltain Maxime Cressyn erin 6–3, 6–2.

Ruusuvuori selvisi ottelusta menettämättä syöttöään kertaakaan. Hän mursi Cressyn syötön avauserässä kerran ja toisessa erässä kahdesti.

– Hyvä matsi kaikin puolin. Parit ekat geimit vähän haettiin siinä mitä se tekee. Sitten kahden geimin jälkeen sain pari hyvää palautusta ja kaksi tosi hyvää ohitusta, ja sain breikkimahdollisuuden ja breikin. Oli tosi hyvä että sai sen heti siihen ekan erän puoliväliin, Ruusuvuori kertoi STT:lle.

– Mutta kyllä se vaati itseltäni tosi hyvät suoritukset. Sieltä tuli ykkönen ja kakkonen niin kovaa, että siinä on pakko tehdä jotain itse tosi hyvin.

Toisessa erässä Cressy sai yhden murtopallon, mutta Ruusuvuori taisteli senkin pelin itselleen.

– Tosi tyytyväinen omaan suoritukseen tänään.

Cressy on maailmanlistalla sijalla 72, yhden sijan Ruusuvuoren takana.

Ruusuvuori: Sinneriä vastaan on hauska pelata

Toisella kierroksella Ruusuvuori, 22, saa tasokkaan vastustajan, kun vastaan asettuu maailmanlistalla sijalla 11 oleva Italian Jannik Sinner. Parhaimmillaan 20-vuotias italialainen on käväissyt maailmanlistalla yhdeksäntenä. Australian avoimissa tammikuussa hän ylsi puolivälieriin.

Vuosi sitten Ruusuvuori eteni Miamissa 16 parhaan joukkoon neljännelle kierrokselle, jossa hän hävisi juuri Sinnerille. Italialainen eteni turnauksessa lopulta finaaliin asti. Miamin viimevuotinen tulos on Ruusuvuoren toistaiseksi paras saavutus ATP Masters -tason turnauksissa.

– Kiva matsi tiedossa. Häntä vastaan on aina hauska pelata. Eiköhän kaikki tiedä, kuinka hyvä tennispelaaja hän on, Ruusuvuori totesi.

Sinner aloittaa turnauksensa toiselta kierrokselta.

Ruusuvuori on voittanut Sinnerin kertaalleen vuonna 2020 Canberran ATP-haastajaturnauksessa. Viime vuonna pelaajien molemmat kohtaamiset päättyivät Sinnerin voittoon.