Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ilos Silmarillion Teivon kiritaiston sankari

Iltapäivän 75-kohdelähdöt päättyivät maan ykkösohjastaja Santtu Raitalan tuplajuhliin. Ensin Raitala luotsasi Knocking Matchin suoraviivaiseen suosikkivoittoon ja pian Ilos Silmarillionin 12 000 euron arvoiselle ykkössijalle.

Ylivieskalaisen Eija Sorviston valmennukseen ennen vuodenvaihdetta tullut 6-vuotias Ilos Silmarillion kiersi kirikierroksella pitkään kolmatta rataa kärkiparin ulkopuolella, mutta selvitti lisämetrit hienosti ja kukisti lopussa tiukan vastuksen tarjonneen Knows Everythingin.

– Itseäni hieman huolestuttikin, kun hevonen joutui lähtemään kolmannelle noin aikaisessa vaiheessa, Sorvisto kuvaili lähdön tapahtumia.

– Olihan se hienoa, että hevonen tuli vielä lopussa vastustajasta ohi. Ilos Silmarillion on kotioloissa kovin laiska, mutta mielettömän mukava ja rento hevonen kaikin puolin.

Core jatkoi tappiotonta alkuvuottaan

Toinen ravien merkkilähdöistä oli 6-vuotiaiden kylmäverihevosten kova kohtaaminen, jossa kilpailukauden avasi ikäluokkaässä Ville Kalle. Se laukkasi kahdesti alkumatkalla ja sai tyytyä nelossijaan. Kymppitonnin ykkösrahat kuittasi juvalaisen Seppo Suurosen valmentama, osaomistama ja kasvattama Core, joka jatkoi tappiotonta alkuvuottaan. Varhain johtopaikalle kiiruhtanut Core vastasi lopussa eleettömän varmasti Sipiseen ohitusyritykseen.

Raitalan tavoin Jukka Torvinen ohjasti iltapäivän aikana kaksi voittoa. Matias Salon tallin Jason’s Camden kukisti hulppealla kirillään avoimessa lähdössä kovaa kärjessä vetäneet. Effronte Photon kanssa Torvisen taktiikka oli suoraviivainen heti startista ja toi vakuuttavan kauden avausvoiton.

Viimeistä kilpailukauttaan 15-vuotiaana juokseva Rokin Maxi oli yllättäjänä vahvin 75-kierroksen avauksessa. Myös muissa 75-kohteissa Larkko ja Esther Rich hyödynsivät vahvuuttaan ja veivät ansaitut 4 000 euron ykköspalkinnot.