Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Francesco Bagnaia sai pyörän vihdoin vauhtiin – MotoGP:n maailmanmestari Fabio Quartararo taipui Jerezissä tappioon

Italialainen Ducati-kuljettaja Francesco Bagnaia venyi kauden ylivoimaisesti parhaaseen vauhtiinsa MotoGP:n MM-sarjan kuudennessa kilpailussa Jerezin moottoriradalla Espanjassa. Bagnaia otti kilpailussa makoisan voiton ja jätti MM-sarjaa johtavan Ranskan Fabio Quartararon toiseksi.

Viime kaudella Bagnaia otti ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokassa kuusi kilpailuvoittoa ja sijoittui MM-pisteissä Quartararon jälkeen toiseksi. Tällä kaudella hän oli sijoittunut parhaimmillaankin vain viidenneksi ennen sunnuntaita.

– Tämä on yksi arvokkaimmista voitoistani, koska se tuli niin pitkän odotuksen jälkeen, Bagnaia tunnusti.

Bagnaia johti kilpailua lähdöstä maaliin.

– Vihdoinkin kaikki onnistui. Olen todella iloinen, kun olemme vihdoin takaisin kärjessä ja täydessä vauhdissa, Bagnaia jatkoi.

Mestarin vauhti ei riittänyt

Quartararo oli ainoa, joka pystyi vastaamaan Bagnaian vauhtiin. Maailmanmestari ahdisti Bagnaiaa lujasti ensimmäisillä kierroksilla, mutta tyytyi sen jälkeen ajamaan tämän imussa. Maalissa kaksikon ero oli alle 0,3 sekuntia.

– Ei oikein tullut taistelua, kun en kyennyt ohituksiin, mutta nautin silti kiivaasta kilvanajosta, Quartararo kertasi kilpailua.

– Tiesin, etten kykene ohitukseen, jos se ei onnistu alkukierroksilla. Sen jälkeen eturenkaani kuumeni liiaksi, ja Pecco (Bagnaia) oli liian nopea.

Espanjan Aleix Espargaro oli kilpailussa kolmas.

MM-pisteissä Quartararon etumatka toisena olevaan Espargaroon on seitsemän pistettä. Bagnaia on MM-sarjassa viidentenä.

Japanin Ai Ogura voitti Moto2-luokan kilpailun Jerezissä, mutta kuudenneksi jäänyt Italian Celestino Vietti johtaa edelleen MM-sarjaa 19 pisteen turvin.