FC Futura Juniorit palkitsi vuoden 2021 parhaat – palkintogaalaa jouduttiin siirtämään useita kertoja, mutta nyt se saatiin vihdoin pidettyä

Seura piti viikonloppuna viime kauden palkintogaalaan naisten edustusjoukkueen kotipelin jälkeen Porvoon Keskusnurmella.

Jalkapallo

FC Futura Juniorit (FCFJ) pääsi palkitsemaan vuoden 2021 onnistujiaan seuran naisten edustusjoukkueen Kakkosen kotipelin jälkeen Porvoon Keskusnurmella. Uusi kausi on jo täyttä häkää käynnissä, eivätkä kaikki päässeet mukaan seuran palkintogaalaan, koska osa oli pelaamassa oman joukkueensa pelejä samaan aikaan. Osanotto oli kuitenkin kohtuullinen, joka lämmitti seura-aktiiveja auringon kanssa kilpaa.

FCFJ:n puheenjohtaja Markus Broman korosti, että koronapandemia toi viime kauteen paljon epävarmuutta. Tästä huolimatta seuralla menee hyvin ja osittain ehkä koronan ansiostakin, seura on nyt vieläkin yhtenäisempi ja ketterämpi kuin ennen koronaa. Jäsenmäärä myös lähti viime kauden lopulla nousuun ja tällä hetkellä jäseniä on enemmän kuin koskaan aiemmin seuran historiassa.

– Koronan tuomat taloudelliset vaikutukset tuntuvat tosin vielä tälläkin kaudella, Broman toteaa.

– Olemme kuitenkin menossa selkeästi parempaan suuntaan.

– Kiteytetysti voisi sanoa, että pandemia teetti valtavan määrän ylimääräistä työtä palkatuille ja vapaaehtoisille, mutta tavoitteemme pitää jäsenistön toiminta pyörimässä, nousi hyvin vahvasti esille haasteista huolimatta.

Palkintogaala on odotettu tapahtuma joka vuosi. Markus Broman iloitsi erityisesti pitkäaikaisen seurapuurtajan, Sanna Antinluoman valitsemisesta seuran kunniajäseneksi, joita oli ennen Antinluomaa valittu seitsemän.

– Sannan palkitseminen kunniajäsenyydellä oli todella mieluisaa, mutta samalla hiukan haikeaa.

– Sannan pitkäaikainen vapaaehtoistyö joukkuejohtajana ja työ nais- ja tyttöjalkapallon eteen, on ollut seurallemme merkittävää ja on vaikuttanut vahvasti siihen, mihin naisten joukkue on edennyt.

Olemme menossa selkeästi parempaan suuntaan.

– Toivottavasti hän jatkaa edelleen mukana toiminnassamme eri roolissa.

– Hänen kokemuksestaan on paljon hyötyä seuralle ajatellen tulevaisuuttamme. Respect Sanna.

Vaikka FCFJ:ssä onkin jäsenmäärä saatu kasvuun, on Markus Broman toisaalta huolissaan laskusuhdanteesta syntyvyydessä Porvoossa ja sen lähialueilla. Seura ennusti vuoden 2017 tekemässään strategiassa, että tämä näkyisi tulevaisuudessa myös sen pelaajamäärissä vahvasti. Muuttoliike Porvooseen on kuitenkin johtanut siihen, että Porvoo kampesi jo Kotkan ohi asukasmäärässä. FCFJ tekikin 2017 strategisen päätöksen, että se laajentaa toimintaansa palvelemaan myös laajempaa osaa kaupungin väestöä, sekä siten vastaamaan liikkumattomuuden haasteeseen myös aikuisiässä. Tällä on tarkoitus seurata myös Palloliiton tavoitteita. Tämän lisäksi seurassa on päätetty jo pidemmän aikaa panostaa laadukkaaseen valmennukseen junioritoiminnassa, etenkin alkavissa ikäryhmissä. Tämä on myös yksi syy miksi seura on saanut jäsenmääränsä kasvamaan ja niin sanottu drop-out ilmiö on pienentynyt. Seurassa on myös nuoria aikuisia nyt toiminnassa mukana kolminkertainen määrä verrattuna vuoteen 2017.

– Tällä hetkellä aikuisten harrastejoukkueissa on mukana noin 70 pelaajaa ja tälle kaudelle perustettu, naisten tavoitteellinen kakkosjoukkue, on myös kerännyt mukaansa jo 25 pallotaituria, Broman kertoo.

– Yksi yhteinen tavoitteemme seurassamme ja Palloliitossa, on tehdä jalkapallosta naisten suosituin laji Suomessa.

– Seuraavalle kaudelle meillä on suunnitelmissa muun muassa naisten kolmosjoukkue, miesten tavoitteellinen joukkue, erikoisliikuntaryhmä, ja vahva yhteistyö esiopetuksen kanssa sekä seniorijalkapallo.

– Teemme myös vahvempaa yhteistyötä Huuhkaja- ja Helmaripolulla, joka tulee näkymään vahvasti, kun otamme käyttöömme seurassamme kansallisen pelaajakehityksen seurannan työkalun.

– Teemme myös vahvaa alueellista seurayhteistyötä Palloliiton johdolla, sekä yhteistyötä lajiliittojen rajojen yli muiden porvoolaisyhdistysten kanssa.

FCFJ:ssä on tällä hetkellä täysi tohina päällä. Kaikki eri sarjat on vihelletty jo käyntiin ja naisten Kakkosessa, edustusjoukkue on pelannut jo kolme ottelua. Naisten edustusjoukkueella on kotipeli Porvoon päivien aikaan, 11.6. lauantaina, kun se toimii emäntänä Helsingin Valttia vastaan Porvoon Keskusnurmella. Seura onkin panostanut kyseiseen otteluun erityisesti, josta se toivoo mukavaa perhetapahtumaa Porvoon päivien yhteyteen. Seuralla on tulevalla kaudella peräti 58 peliryhmää, jotka viilettävät pallon perässä Palloliiton alaisessa sarjatoiminnassa sekä Opel-liigassa. Peliryhmistä puolet pelaa kotipelinsä joka viikko Porvoossa.

– Sinivalkoista menoahan pääsee jännittämään ja kannustamaan tällä hetkellä kaikilla futiskentillä ympäri Porvoota, Markus Broman muistuttaa.

– Leireihin ja kerhoihin pääsee myös vielä ilmoittautumaan mukaan, tästä lisää tietoa seuran nettisivuilla.

– Seuraava palkintogaala tullaan järjestämään kauden päätyttyä oikealla paikallaan marraskuussa. Nyt palkintogaalaa jouduttiin siirtämään useaan otteeseen erinäisistä syistä ja se pidettiin poikkeuksellisesti tosiaan vasta nyt toukokuussa.

Jos on paljon hyvää, niin jotain parannettavaakin toki aina löytyy. Markus Broman toivoisi, että kasvava harrastajamäärä huomioitaisiin tulevissa suunnitelmissa, kun porvoolaisten liikuntamahdollisuuksia kehitetään.

– Tällä hetkellä kriittisin asia seurallemme on talviharjoitusolosuhteet, Broman sanoo.

– Jo viime talvena riittämätön kenttäkapasiteetti Porvoossa, aiheutti paljon harmaita hiuksia toiminnallemme.

– Onneksi saimme vuokrata Sipoosta ja Vantaan Korsosta kenttävuoroja.

– Tämän vuoksi kustannukset kuitenkin nousivat useassa joukkueessamme.

– Tästä syystä seuramme näkee Kokonniemen hankkeen kriittisenä seuramme kehittymisen kannalta.

– Olemme valmistautuneet hankkeen tukemiseen monella taholla ja haluamme ratkaista tämän todella nopealla aikataululla yhteistyössä kaupungin ja muiden seurojen kanssa.

Palkitut

FC Futura Junioreiden palkitut 2021

P6 (16-17): William Fronden (Harjoittelee aktiivisesti ja hyvällä asenteella.)

P7 (14): Sebastian Piirainen (Taistelija - periksi antamaton luonne vie eteenpäin.)

T7 (14-15): Nanja Green (Tämä pelaaja on ollut joukkueen mukana jo useamman vuoden. Hän on ahkera treeneissä kävijä ja periksi antamaton pelaaja. Hän on kaikkien kaveri ja on ilo että hän on mukana joukkueessa.)

P8 East (13): Eeli Samola (Positiivinen asenne ja keskittyminen tukee hänen kehittymistä pelaajana.)

P8 West (13): Vilhelm Pesonen (Joukkuepelaaja joka tsemppaa ja kannustaa muita ja näyttää esimerkkiä peleissä ja harjoituksissa.)

P9 West (12): Koko ikäluokka.

P9 East(12): Koko Ikäluokka.

T9 (12-13): Elli Etholen (Pelaajalla positiivinen ja periksi antamaton asenne. Jaksaa aina kannustaa muita pelaajia. Kehittyi viime kaudelle merkittävästi.)

P10 valkoinen (09): Hans Kinnunen (Merkittävä tekninen kehittyminen viime kauden aikana. Pelaaja antaa 110% kaikissa harjoituksissa ja peleissä. Henkisesti vahva pelaaja oppii myös virheistään.)

P10 Sininen (09): Leon Juuti (Pelaaja on aina keskittynyt täysillä tekemiseensä, tämä on vahvistanut hänen kehittymistään. Hänen hyvä asenne auttaa myös joukkuekavereita onnistumaan. Pelatessaan johtaa hienosti joukkuetta.)

P11 Valkoinen (10): William Ek (Kehittynyt lajissa isoja askeleita eteenpäin. Antaa aina kaikkensa joukkueen puolesta.)

P11 Sininen (10): Sharaf Adam (Tämä pelaaja meni eteenpäin viime kaudella ja oli aktiivinen, hän pelaa aina joukkueelle.)

T11 (10-11): Selma Forsman (Aktiivinen pelaaja jota on helppo valmentaa. Pelaa aina joukkueelle.)

P12 Valkoinen (09): Emil Haanperä (Pelaajalla on vahva halu kehittyä ja oppia. Hän valmis myös tekemään töitä sen eteen, eikä anna koskaan periksi harjoituksissa tai peleissä.)

P12 sininen (09): Merko Paavilainen.

P13 Edustus (08): Niilo Kurvinen, Robin Lönnblad, Maxime Habiyakare ja Leevi Lampinen (Joukkue pelasi hienon kauden joka kruunattiin nousulla täksi kaudeksi Etelä liigaan. Joukkue kokonaisuutena pelasi hienolla asenteella koko kauden. Seuraavien palkittavien pelaaminen ja asenne edesauttoivat joukkuetta hyviin suorituksiin.)

P13 Valkoinen (08): Lenni Smedberg.

T13 (08-09): Siiri Pulkkinen (Joukkuekavereiden valinta vuoden pelaajaksi. Joukkueen kapteeni ja tasaisen varma koko kauden. Etenkin syksyllä teki tärkeitä maaleja ja oli merkittävässä roolissa joukkueen voittaessa kolmosen lohkonsa.)

P14 Valkoinen (07): Oliver Sällström (Vahvaa kehittymistä koko kauden ajan.) ja Samuli Alanko (Taitava pelaaja, joka ottaa ison roolin kentällä ja on tärkeä joukkueen yhteishengelle myös kentän ulkopuolella.)

P14 Sininen (07): Pentti Kalliokoski (Valmennuksen luottopelaaja – vahva joukkuepelaaja.)

P16 (05): Eino Siljamo.

P15 (06): Eris Miftari.

P17: Herkko Virtanen.

T18: Noora Pellikka (Kehittyi kauden aikana sekä yksilötasolla että joukkuepelaajana hienosti.)

P20/1: Patrick Ntare.

P20/2: Marco Boman.

Naiset: Sandra Wikman (Aina 100% panostus niin harjoituksissa kuin peleissä.)

Valmentaja: Ville Enrold ja Kimmo Ahvenniemi.

Huoltaja: Timo Salminen.

Joukkueenjohtaja: Elina Lähtevänoja.

Rahastonhoitaja: Heidi Nurmi.

Varustevastaava: Matilda Bucolli.

Pelinohjaaja: Leevi Lampinen.

Some: T7 2014-2015.

Harrastepelaaja: Päivi Linteri.

Stadium Tyttöpelaaja: Liikkuvin tyttöpelaaja Liisa Myyrä.

Stadium Poikapelaaja: Liikkuvin poikapelaaja Anton Pyhäjärvi.

Energisin tyttöpelaaja: Elna Siljamo.

Energisin poikapelaaja: Rasmus Stamblewski.

Fairplay tyttöjoukkue: T 2012-2013.

Fairplay poikajoukkue: P 2009 valkoinen.

Seuran kunniajäsenyys: Sanna Antinluoma.

www.fcfj.fi

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut