Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ukraina kukisti Skotlannin ja piti kiinni MM-haaveistaan – "Valtava voitto Ukrainalle"

Ukrainan miesten jalkapallomaajoukkue kukisti myöhään keskiviikkoiltana Skotlannin MM-jatkokarsintaottelussa Glasgow'ssa. Ukrainalaiset ottivat Skotlannista voiton maalein 3–1 ja sotaa käyvä maa pitää vierasvoittonsa myötä kiinni MM-haaveistaan.

Ukraina kohtaa jatkokarsinnan päätöspelissä Walesin 5. kesäkuuta Cardiffissa, ja tuon ottelun voittaja saa paikan Qatarin MM-lopputurnaukseen 21. marraskuuta–18. joulukuuta. Ukraina on pelannut MM-lopputurnauksessa vuoden 1991 itsenäistymisensä jälkeen kerran (2006).

Ukrainan ja Skotlannin ottelu piti pelata 24. maaliskuuta, mutta kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa siirsi sen Ukrainan pyynnöstä Venäjän hyökättyä maahan. Fifa ja Euroopan jalkapalloliitto Uefa sulkivat kansainvälisestä jalkapallotoiminnasta Venäjän, joka oli myös päässyt MM-jatkokarsintoihin.

Ukrainan valmentaja Oleksandr Petrakov omisti tuoreen voiton kotimaassa sotiville.

– Voitto ei ollut minulle tai joukkueen jäsenille, se oli maallemme. Tämä oli valtava voitto Ukrainalle, Petrakov sanoi.

Osaa ukrainalaisista ei ollut nähty kilpakentillä kuukausiin

Ukrainan aloituskokoonpanosta kuudella pelaajalla oli edelleen sopimus ukrainalaisseurojen kanssa, eivätkä he olleet pelanneet kilpatasolla kuukausiin.

Oleksandr Zintshenkon johdolla pelannut joukkue ei kuitenkaan näyttänyt merkkejä siitä, että ruoste olisi ehtinyt asettua tai että kansakunnan odotukset painaisivat liian raskaana heidän harteillaan.

Manchester Cityn riveissä pelaava Zintshenko vuodatti ottelun alla kyyneliä kuvaillessaan, kuinka paljon merkitsisi, jos hän voisi viedä Ukrainan MM-turnaukseen.

Ukrainan kannattajien joukossa oli lapsia, jotka kannattelivat kylttejä, jossa vaadittiin loppua sodalle.

Joukkueet kohtasivat loppuunmyydyllä stadionilla

Hampden Park oli loppuunmyyty ja ottelua seurasi katsomosta käsin noin 50 000 ihmistä.

Ukrainan ensimmäisen maalin teki Andri Jarmolenko, kun ottelua oli takana reilut puoli tuntia. Ensimmäinen puolisko jätettiin taakse Ukrainan johtaessa 1–0.

Toisen puoliajan alulla kahdeksan edellistä otteluaan voittaneen Skotlannin ahdinko paheni entisestään, kun Roman Jaremtshuk täräytti vieraat 2–0-johtoon.

Isännät eivät jättäneet kotiyleisöä kuitenkaan täysin kylmäksi, vaan Callum McGregor sai tehtyä kavennusmaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä noin 11 minuuttia.

Skotlannin ei kuitenkaan onnistunut tasoittaa tilannetta. Sen sijaan Ukrainan Artem Dovbyk sinetöi ottelun loppulukemat viime sekunneilla tekemällään maalilla.