Porvoon Puistojumpat alkoivat jälleen maanantaina – ne ovat yksi Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden suosituimpia palveluita

Porvoossa on jumpattu puistoissa jo 80-luvulta lähtien.

Puistojumppa

Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden suositut puistojumpat alkoivat jälleen tämän kesän osalta maanantaina. Maanantaina jumpattiin jo kevyt jumppa aamupäivällä kello 10–11 Kokonniemen tekonurmella ja iltapäivällä oli vastaavasti puistojumppa kello 19–20 Suiston nurmikentällä.

Jumppaamaan pääsee maanantain lisäksi tiistaina, keskiviikkona ja torstaina. Tiistaina on Balance kello 17.30–18.30 Suiston nurmikenttä (14.6. jumpataan uimahallin nurmella). Keskiviikko on vastaavasti kevyt jumppa kello 10–11 Suiston nurmikenttä (15.6. jumpataan uimahallin nurmella) ja kahvakuula kello 19–20 Suiston nurmikentällä. Keskiviikon kevyt jumppa live striimataan, eli siihen voi osallistua myös striimin kautta. Torstaina puistojumppataan kello 19–20 Suiston nurmikentällä.

Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja Mari Römpötti-Karlson kertoo, että Puistojumpat ovat yksi suosituimmista palveluista ja varsinkin alkuviikon kevyt jumppa on aina ollut todella suosittu. Yleensä muutamat miehetkin ovat uskaltautuneet mukaan.

– Tiedän ,että jotkut odottavat paljonkin kesän puistojumppia, vaikka meille ei sinänsä ole asiasta mitään sen ihmeempää viestiä tullutkaan, Römpötti-Karlson kertoo.

– Maanantain jumpat ovat olleet aina tosi suosittuja. Parhaimmillaan mukana voi olla parisataakin jumppaajaa.

– Miehet tykkäävät erityisesti kahvakuulajumpista, vaikka he käyvät muissakin jumpissa.

– Viime kesänähän me striimasimme tosi paljon meidän jumppia, mutta tänä kesänä striimaamme vain keskiviikon kevyt jumpan.

– Striimauskin on kuitenkin suosittu palvelu, johon esimerkiksi senioreiden, jotka eivät pääse paikan päälle, on helppo osallistua striimin kautta. Voi osallistua jumppaan kotoa käsin.

– Jumppiahan on järjestetty jo 80-luvun puolivälistä. Homma alkoi aluksi uimahallin nurmikolta, jossa oli oma aidattu puistoalueensa.

– Nyt olemme olleet jo Pallokentällä, Kokonniemen tekonurmella ja viimeiset vuodet olemme olleet Suiston nurmikentällä.

Jumppiin osallistuminen on maksutonta ja ne sopivat kaiken ikäisille ja kuntoisille naisille sekä miehille. Jumpissa vaihtuvat ohjaajat. Jumpat pidetään ulkona säävarauksella, sateella ei jumpata. Mukaan tarvitsee oman jumppamaton. Kahvakuulajumppaan tarvitsee myös oman kahvakuulan. Kesän 2022 puistojumpat ja aikataulut löytyvät kaupungin verkkosivuilta: https://www.porvoo.fi/kulttuuri-ja-vapaa-aika/liikunta-ja-ulkoilu/liikuntaa-ohjatusti-ja-omatoimisesti/liikuntaa-aikuisille-ja-senioreille/puistojumppa/.

Mainos: Relax Center

Mainos: Relax Center

HydraFacial – 3 vaihetta, 30 minuuttia

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut