Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin golftähti Henrik Stenson liittyi LIV-kiertueelle ja menetti Ryder Cupin kapteeniuden

Ruotsin golfsuuruus Henrik Stenson menetti arvokkaan tittelin, kun Euroopan Ryder Cup -joukkue antoi miehelle potkut joukkueen kapteenin tehtävästä. Myöhemmin keskiviikkona Stenson, 46, vahvisti liittyneensä golfia viime kuukaudet kuohuttaneelle LIV-kiertueelle, joka toimii saudiarabialaisella rahalla.

Ryder Cup on arvostettu golfkilpailu Yhdysvaltain ja Euroopan joukkueiden välillä. Kilpailu järjestetään seuraavan kerran ensi vuoden syyskuussa Roomassa.

– Voimme vahvistaa, että Henrik Stensonin toimikausi Euroopan joukkueen kapteenina on päättynyt. Henrikin henkilökohtaisen tilanteen valossa on tullut selväksi, ettei hän pysty täyttämään tiettyjä Ryder Cupiin liittyviä sopimusvelvoitteitaan, Ryder Cup Europe kertoi tiedotteessaan.

Useat golftähdet ovat liittyneet viime viikkoina rahakkaalle LIV-kiertueelle ja jättäneet perinteisemmän PGA-ammattilaiskiertueen. Euroopan uusi Ryder Cup -kapteeni nimetään myöhemmin.