Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasakisat keräsi jälleen lapset Keskusurheilukentälle – osassa lajeista tehtiin ihan kelpo tuloksia

Kisoihin osallistui noin 30 urheilijaa enemmän kuin vuosi sitten.

Yleisurheilu

Porvoon Keskusurheilukentällä nähtiin jälleen suurta urheilujuhlan tuntua, kun paikallisten seurojen nuoret yleisurheilijat kilpailivat Vasakisoissa. Kyseessä oli jo 51:s kerta perinteisen yleisurheilukilpailun merkeissä. Tällä kertaa mukaan oli saatu noin 140 urheilijaa. Lähtöjä oli yhteensä 180. Vasakisojen pokaaleista kilpailivat 9-, 11- ja 13-vuotiaat tytöt ja pojat eri seuroista. Runsain osanottomäärä oli Porvoon Urheilijoista ja Porvoon Akilleesta, jotka vastasivat myös kilpailujärjestelyistä, yhdessä Uusimaa sanomalehden kanssa.

Vasakisojen parhaimmiksi tyttö- ja poikayleisurheilijoiksi valittiin tällä kertaa Kerkkoon Urheilijoiden Urho Kanervala ja Porvoon Akilleen Elli Mattila. Kanervala juoksi voittoon 11-vuotiaiden poikien 600 metrillä (1.57,12) ja pituudessa hän leiskautti 4 metriä, jolla irtosi kisan 2. sija. Mattila otti osaa Vasakisoissa vastaavasti 13-vuotiaiden tyttöjen 60 metrin juoksuun, jossa hän oli toinen (8,89). Sen lisäksi hän juoksi voittoon 600 metrillä (1.52,09) ja oli 4 x 100 metrin voittojoukkueessa (56,58).

– Omat lajini menivät ihan hyvin. 600 metrin juoksun otin aika iisisti, kun sen jälkeen oli satasen viesti ja halusin säästää voimiani siihen, Mattila kertoo.

– Täytyy kyllä olla tyytyväinen omiin aikoihin ja sijoituksiin. Ei paljon paremmin olisi voinut mennä.

– Vasakisat ovat kyllä tosi kivat kisat, kun pääsee tässä kotikentällä kisaamaan, eikä tarvitse lähteä minnekään kauas.

– Itse olen aloittanut yleisurheilun noin neljävuotiaana Hippo-yleisurheilukoulussa.

Vasakisat ovat kyllä tosi kivat kisat, kun pääsee tässä kotikentällä kisaamaan, eikä tarvitse lähteä minnekään kauas.

– Meinasin jo lopettaa joskus vitosluokalla, mutta aloitin treenaamaan aktiivisesti noin vuosi sitten kestävyysjuoksua.

– Ennen en tykännyt yhtään kestävyysjuoksusta, mutta valmentajani sai minut innostumaan siitä. 800 metriä tulee muun muassa harjoiteltua.

– Nyt treenaan tosi paljon ja ei ole mielessäkään lopettaa. Tämä on tosi kivaa.

– Saran (Kuivisto) juoksua tulee kyllä seurattua tarkkaan telkkarista. Sitä ei voi jättää välistä.

– Olen asettanut itsellenikin tavoitteeksi, pärjätä junnujen SM-kisoissa. Kyllä minä haluaisin päästä myös joskus kokeilemaan kansainvälisiä kisoja tulevaisuudessa.

Vasakisojen järjestelyistä vastasivat perinteiseen tapaan Porvoon Akilles, Porvoon Urheilijat ja Uusimaa sanomalehti. Korona ja harrastajien hiipuminen, ovat verottaneet nyt parin viimeisen Vasakisojen osanottomäärää, mutta nyt tunnelin päässä alkaa taas vaiheeksi näkymään valoa.

– Kisastartteja oli 180, joka on isompi määrä kuin vuosi sitten. Se on hyvä määrä tässä tilanteessa, Porvoon Akilleen ja Vasakisojen järjestelyistä vastannut Leif Rikberg kertoo.

Kisastartteja oli 180, joka on isompi määrä kuin vuosi sitten.

– Parhaimpina aikoina kisastartteja oli noin 300, joten siitä ollaan vielä aika kaukana, mutta tämä taitaa olla vähän yleistrendi tällä hetkellä.

– Katsotaan nyt rauhassa, miten jatkossa käy.

– Meidän seuraan tuli nyt kesällä hyvin uusia lapsia harrastamaan yleisurheilua.

– Tosin ongelmaksi muodostuu vetäjät, joita pitäisi saada lisää. Lapsia tulisi varmaan enemmänkin, mutta vetäjiä ei ole riittävästi.

– Kisat sujuivat kyllä muuten tosi hyvin tänä vuonna, eikä ollut missään vaiheessa mitään ongelmia.