Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Aku Räty jännitti aluksi tutun joukkueen kohtaamista

Koko uransa ennen kuluvaa kautta Kärpissä pelannut Aku Räty nousi tiistaina yhdeksi Ilveksen sankareista, kun joukkue aiheutti Kärpille sen ensimmäisen tappion kuluvan kauden jääkiekkoliigassa maalein 3–1.

– Oli outoa aluksi, kun oli niin paljon tuttuja kavereita vastassa. Olen asunut aivan Topi Niemelän naapurissa, lisäksi Julius Hermonen ja Arttu Hyry tulivat läheisiksi ystäviksi Kärppä-vuosina, Räty sanoi.

Viime kaudella Aku Räty pelasi pikkuveli Aatua vastaan, kun tämä edusti Jukureita. Nyt Aatu yrittää vallata pelipaikkaa New York Islandersissa.

– Onneksi ei ollut Aatua vastassa, keskittyminen olisi saattanut herpaantua, Aku Räty myönsi.

Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki näki toisen erän sekä Ilveksen maalivahti Marek Langhamerin olleen ottelun ratkaisut.

– Hyvän avauserän jälkeen toisessa erässä koitettiin mennä sieltä missä aita oli matalin. Myöhemmin oli läpiajokin, mutta Langhamer oli loistava, Marjamäki totesi.

Hehkutettu maalivahti Joel Blomqvist päästi etenkin Matias Mäntykiven vedon helpohkosti etunurkasta taakseen toisessa erässä.