Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Elisabet Ehrnrooth kouluratsastuksen kolmas, Noora Pentti ratsasti Con Cayalla kymmenenneksi Horse Show'n aikaratsastuksessa

Noora Pentti onnistui suomalaisista esteratsastajista parhaiten perjantai-iltana Helsingin Horse Show'ssa ratsastetussa 145 sentin luokassa. Pentti oli aikaratsastuksessa virheettömällä suorituksella kymmenes hevosellaan Con Caya. Pentin aika oli 60,81.

Kilpailun kärkikolmikko erottui muista selvästi, mutta kävi tasaisen kamppailun viiden tähden kilpailun voitosta. Ranskan Oliver Robert ratsasti Vangog du Mas Garnierilla voittoon ajalla 56,25. Brasilian Marlon Modolo Zanotelli oli Grand Slam VDL -hevosellaan toinen ajalla 56,57.

Ranskan Kevin Staut ratsasti Havanabalia Grand Moustier ZD:llä kolmanneksi ajalla 56,84.

Anna-Julia Kontio oli toiseksi parhaana suomalaisena 15:s hevosella Jay Jay van de Mottelhoeve. Kontion aika oli 65,71. Annina Nordström ja Fuzhou sijoittuivat 16:nneksi sekä Janna Jensen Hamontilla 18:nneksi.

Ehrnrooth ratsasti Machacholla kolmanneksi

Kouluratsastuksen grand prix'n voittoon ratsasti Ruotsin MM-edustaja Jeanna Högberg. Högberg taiteili hevosella Astoria 70,717 prosentin tuloksen.

Jennie Larsson varmisti hevosellaan Bonafide Ruotsin kaksoisvoiton ennen Suomen Elisabet Ehrnroothia. Ehrnroothin tulos Macacholla oli 66,131 prosenttia.

Högberg juhli Horse Show'ssa voittoa kolmatta kertaa ja kolmannella hevosella. Edelliset voittonsa hän saavutti Liza Minellillä ja suomalaisyleisön suosikilla Peikko-hevosella.

Ehrnroothin Macacho kilpaili gp-tasolla vasta toista kertaa.

– Debyytti oli neljä viikkoa sitten, ja harkitsin pitkään, kilpailenko sillä täällä, Ehrnrooth kertoi.

Macacho oli jännittynyt vielä kilpailun aattona. Kilpailu onnistui siihen nähden mukavasti.

– Hevonen oli nyt yllättävän rauhallinen, vaikka suoritukseen tuli paljon turhia pikkuvirheitä, Ehrnrooth totesi.

– Uskon, että hevosesta tulee vielä hyvä gp-hevonen.

Högberg juhli Horse Show'ssa voittoa kolmatta kertaa ja kolmannella hevosella. Edelliset voittonsa hän saavutti Liza Minellillä ja suomalaisyleisön suosikilla Peikko-hevosella.

Tällä kertaa Högberg tuli Helsinkiin viime hetken päätöksellä.

– Astoria on vielä kokematon, ja sillä on ollut jännitystä edellisissä kilpailuissa. Emmin kilpailemista sillä, mutta sunnuntai-iltana päätin tulla Helsinkiin, Högberg kertoi.

– Hevonen oli jännittynyt edelleen varsinkin lämmittelyssä.

Kilpailusuoritus onnistui silti hyvin, vaikka Helsingin jäähalli on vaikea ympäristö.

– Pitää vain ratkaista, miten saan hevosen kilpailutilanteissa rennommaksi. Muuten Astorialla on erittäin hyvät gp-ratsun ominaisuudet, Högberg kiitteli.

Kouluratsastuksessa oli kaksi korkeimman tason eli viiden tähden tuomaria. Brittituomari Isobel Wessels kehui kilpailijoita siitä, miten he selvisivät ahtaalla areenalla, jossa yleisö ja myös tuomarit pääsevät lähelle kilpailijoita.

– Olemme niin lähellä ratsastajia, että kuulin jopa hevosten hengityksen. Tilanne ei ole helppo hevosille, mikä näkyi jännityksenä, Wessels totesi.

– Onnittelenkin kilpailijoita siitä, miten hyvin he onnistuivat auttamaan hevosiaan.

Horse Show'n kouluratsastus jatkuu kür-luokan kilpailulla lauantaina. Sunnuntaina ratsastetaan viihteellinen pudotuskilpailu.

Horse Show'n pääkilpailu, esteratsastuksen maailmancup kilpaillaan sunnuntaina.