Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Turun seudun paikallistaistelun nimiinsä vienyt Loimu säilytti kärkipaikkansa

Raision Loimu otti lauantaina viidennen peräkkäisen voittonsa lentopallon miesten Mestaruusliigassa, kun joukkue kukisti Turun seudun paikallisottelussa TUTO Volleyn 3–0.

Hakkuri Joonas Jokela oli Loimun tehokkain 22 pisteellä. Hän iski 33 passista 20 pistettä eli tehoprosentti 61 oli hakkurille kovaa tasoa.

Myös vieraiden tehokkain oli suomalainen hakkuri, sillä William Groffier teki 15 pistettä. TUTO Volley jatkaa ainoana joukkueena ilman voittoa.

Loimun valmentaja Mika Rantanen oli tyytyväinen tulokseen ja ottelun yleisilmeeseen.

– Suomalainen liigalentopallo tarvitsee tällaisia otteluita. Oli hyvin yleisöä, ja tunnelmaa riitti paikallisottelun tyyliin, Rantanen iloitsi.

Loimu on pystynyt pelaamaan kaikki viisi ottelua käytännössä samalla kokoonpanolla.

– Terveitä on oltu, eikä loukkaantumisia ole ollut, Rantanen sanoi.

Akaa-Volleylle avaustappio

Ennen lauantain otteluita tappioton joukkue oli Loimun lisäksi Akaa-Volley, mutta se koki kotisalissaan avaustappion. Hurrikaani-Loimaa hukkasi kolmannessa erässä 24–20-johdon erätappioksi, mutta oli jälleen neljännessä erässä tehokas ja voitti lopulta ottelun 3–1.

– Meillä on melko nuori joukkue, mutta pelaajat ovat järkeviä. Emme jääneet murehtimaan erätappiota, vaan palattiin normaalitasolle, sanoi ottelun ratkaisijoihin kuulunut keskipelaaja Atro Berg.

Berg on kotoisin Sodankylästä. Hän siirtyi Loimaalle Rovaniemeltä Perungan Pojista.

– En ole liigan pohjoisin pelaaja, sillä naisten liigan Orivedellä pelaava Petra Salmela asui 400 metriä pohjoisempana, Berg oikaisi oletuksen.

Hakkuri Kristers Dardzans oli 23 pisteellä vieraiden tehokkain. Kaikki pelaavassa kokoonpanossa olleet loimaalaiset ovat syntyneet 2000-luvulla, ja Berg on joukkueen kokeneimpia.

– Meillä on nuori ja taisteleva joukkue. Mestaruus on tavoite, Berg vakuutti.

Hurmokselle vierasvoitto

Joensuulainen Karelian Hurmos kukisti Kyyjärvellä liiganousija Kykyn 3–1. Mikko Räsänen teki 20 ja Janne Marttila vieraille 19 pistettä. Hurmos nousi toiseksi liigassa.

– Molempien kärkipelaajien hyökkäystehot olivat hyvällä tasolla. Myös syöttö toimi hyvin. Vakioliberomme oltua flunssassa Matias Korhonen tuurasi erinomaisesti, sanoi Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Tappio oli Kyyjärvelle neljäs peräkkäin. Kotivoittoja ei vielä ole. Oskari Keskinen teki 21 ja kokenut Aivars Petrusevics 18 pistettä.

– Tunnelma oli aivan hyvä, ei siellä ole lannistuttu, Alatalo sanoi.

Perungan Pojille toinen kotivoitto

Viikolla Kyyjärven kukistanut Perungan Pojat otti toisen kotivoiton peräkkäin, kun Vantaan Ducks kaatui 3–2.

Daniel Wetter palkittiin PerPon parhaana pelaajana. Kolmatta kautta joukkueessa pelaava passari Lasse Jäntti iloitsi kotivoitosta.

– Hieman harmittaa, ettei tullut kolmea pistettä, mutta voitto on aina voitto. Avauserässä olimme hyvin pelin päällä, mutta hävisimme erän turhien syöttövirheiden takia, Jäntti tiivisti.

PerPo hävisi avauserän jatkopalloilla lukemin 29–31. Sen jälkeen se voitti kaksi seuraavaa erää, mutta neljäs erä lipesi jälleen vierasjoukkueelle.