Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Wales haluaa muuttaa jalkapallonimensä – MM-turnaus kuitenkin vielä Walesina

Walesin jalkapallomaajoukkueiden nimi saattaa muuttua tulevaisuudessa, toivoo Walesin jalkapalloliitto BBC:n mukaan. Uusi nimi olisi Cymru eli kymrinkielinen Walesin nimi. Marras-joulukuun MM-turnauksessa Wales on kuitenkin vielä Wales.

Walesin jalkapalloliitto FAW käyttää jo Cymru-nimeä toiminnoissaan. Liitto on käynyt epävirallisia keskusteluita Euroopan jalkapalloliiton Uefan kanssa mahdollisesta nimenmuutoksesta.

– Joukkuetta pitäisi aina kutsua Cymruksi, niin mekin teemme. Kansallisella tasolla olemme se, mutta kansainvälisesti asiassa on vielä tehtävää. Joten MM-kisoissa olemme Wales. Mutta luulen, että ensi vuonna käymme hyviä keskusteluita ja asia etenee, FAW:n johtaja Noel Mooney sanoi BBC:n mukaan.

Walesille MM-kisat ovat vasta toiset. Edellisen kerran se nähtiin lopputurnauksessa 1958 Ruotsin kisoissa. Kahdessa viime EM-lopputurnauksessa Wales oli kuitenkin mukana, joten arvoturnaukset ovat tulleet pitkästä aikaa tutuksi.