Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Qatarin MM-turnauksen katsojaluvut ihmetyttävät – Fifa muutti stadioneiden virallisia yleisökapasiteetteja

Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan avauspäivinä ilmoittamat katsojaluvut ovat herättäneet ihmetystä Qatarin miesten MM-turnauksessa. Fifa on nimittäin kertonut suurempia ottelukohtaisia katsojamääriä kuin Qatarin MM-stadioneiden aiemmin ilmoitetut yleisökapasiteetit ovat.

Fifa julkisti tiistaina Twitterissä uudet ja aiemmin ilmoitettuja isommat luvut Qatarin MM-stadioneiden yleisökapasiteeteiksi. MM-kisojen isoin näyttämö on Lusailin stadion, jonka uudeksi kapasiteetiksi on ilmoitettu 88 966 katsojaa. Stadionilla pelattiin tiistaina Argentiinan ja Saudi-Arabian välinen ottelu, jonka viralliseksi yleisömääräksi ilmoitettiin 88 012.

Hämmennystä ovat herättäneet myös tv-kuvat, joiden perusteella katsomoissa on ollut runsaasti tyhjiä paikkoja, vaikka ilmoitetut katsojamäärät ovat olleet suurempia kuin stadioneille aiemman tiedon mukaan piti edes mahtua.

Esimerkiksi urheilukanava Eurosport tviittasi maanantaina kuvia puolityhjästä katsomolohkosta al-Thumaman stadionilla ottelusta Senegal–Hollanti. Ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin 41 721, vaikka stadionin katsomokapasiteetiksi oli aiemmin ilmoitettu 40 000. Fifan uusien lukujen jälkeen stadion vetää 44 400 katsojaa.

Fifan mukaan sunnuntaina alkaneeseen MM-lopputurnaukseen oli myyty 2,95 miljoonaa pääsylippua kisojen avauspäivään mennessä. Turnaukseen on myyty jo runsaasti enemmän pääsylippuja kuin vuoden 2018 MM-kisoihin Venäjällä, jossa peleihin myytiin hieman yli 2,4 miljoonaa lippua.