Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronatartunta estää Iivo Niskasen hiihdot Rukalla: "Pitkään sain covidin väistettyä, mutta nyt sen sain. Ei auttanut, vaikka kuinka tarkasti yritti kaiken hoitaa"

Koronatartunta estää olympiavoittaja Iivo Niskasen osallistumisen Rukan maailmancupiin loppuviikosta. Niskanen kertoi sairastumisestaan keskiviikkona Instagram-tilillään.

– Rukan maailmancup on minun osalta nyt taputeltu, Niskanen viestitti.

– Pitkään sain covidin väistettyä, mutta nyt sen sain. Ei auttanut, vaikka kuinka tarkasti yritti kaiken hoitaa.

Ilmoitus keräsi sosiaalisessa mediassa nopeasti tsemppiviestejä ja paranemistoivotuksia.

Päävalmentaja Teemu Pasanen sai tiedon Niskasen sairastumisesta keskiviikkona aamupäivällä.

– Aamulla tuli soitto, että hänellä on todettu Oloksella korona, Pasanen kertoi STT:lle.

– Hän oli juuri lähdössä Rukan suuntaan, mutta ei nyt päässytkään tänne ja on poissa Rukan kisoissa. Harmin paikka tietysti.

Pasasella ei ollut tarkkaa tietoa Niskasen voinnista.

– Mitään isompia oireita ei ilmeisesti ainakaan vielä ole, mutta ihan tarkkaa tietoa minulla ei ole.

Niskasen piti tulla Rukan kisoihin Olokselta, missä hän on ollut viime viikot harjoittelemassa.

Olympiakausi oli täysosuma

Niskanen, 30, aloitti kauden marraskuun puolivälissä hiihtämällä Oloksella kuudenneksi 10 kilometrin perinteisen kilpailussa ja toiseksi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kilpailussa.

Viime vuonna Niskanen avasi maailmancupin vahvasti voittamalla Rukalla 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun. Helmikuussa hän saavutti Pekingin olympialaisissa kolme mitalia.

Niskanen nappasi olympiakullan 15 kilometrin perinteisen kilpailussa, hopean parisprintissä yhdessä Joni Mäen kanssa ja pronssin yhdistelmäkilpailussa.

Rukan maajoukkueryhmän hiihtäjistä myös Ville Ahonen joutui luopumaan paikastaan sairastumisen takia. Samasta syystä poissa Rukalta on kansallisen ryhmän sprintteri Verneri Suhonen.

Sairaustapausten seurauksena Lauri Mannila nousee sprintissä maajoukkuekiintiöön ja Väinö Kotro sekä Juuso Tossavainen kansalliseen ryhmään.

Distanssimatkoilla maajoukkuekiintiöön nostettiin Niko Anttola ja Lauri Lepistö. Joonas Sarkkinen ja Juuso Haarala nimettiin kansalliseen ryhmään.