Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eero Hirvonen hiihti äänensä käheäksi – Suomalainen puristi 12:nneksi yhdistetyn maailmancupin avauksessa

Yhdistetyn hiihtäjä Eero Hirvonen saapui perjantai-iltana tyytyväisenä tiedotusvälineiden eteen. Takana oli kauden ensimmäinen maailmancupin kilpailu ja 12. sija.

Palkintokorokesijoituksiakin urallaan napsineelle urheilijalle 12. sija ei ole kummoinen sulka hattuun, mutta kelpo hyppy ja hiihto alleviivasivat sitä, että Hirvonen on loukkaantumisten pilkkomien vuosien jälkeen vihdoin palaamassa huipulle.

Hän leiskautti Rukan suurmäestä maukkaan 131 metrin siivun ja säntäsi ladulle 15:ntenä, vaikka tiesi tehtävän mahdottomuuden. Viiden kilometrin hiihdossa ei ehdi tehdä ihmeitä, mutta Hirvonen kepitti kolme kilpailijaa ja hiihti "avaavan harjoituksen" seuraavia kilpailuja varten.

– Kuten äänestä kuuluu, niin kyllähän tuo kävi avaavasta harjoituksesta, Hirvonen kähisi.

– Ensimmäistä kertaa tänä talvena kävin hapenoton puolella. Yllättävän hyväntuntuista oli siihen nähden, etten ollut tehnyt mitään avaavaa ennen tätä. Viime sunnuntaina oli kyllä harjoituskilpailu, mutta siinäkään ei oikein päässyt hiihtämään kunnolla.

Nyt hän pääsi hiihtämään kunnolla ja jäi 7,3 sekuntia kymmenen parhaan joukosta.

– Olen positiivisesti yllättynyt, miltä tuntui. Tässä tilanteessa olisi voinut tuntua paljon pahemmaltakin. Vaikka oli hyvää hiihtämistä, ei siinä vitosella paljon ehdi tehdä.

Herola selvisi alkushokista

Hirvonen yrittää ehtiä kymmenen parhaan joukkoon lauantaina ja sunnuntaina, jolloin hiihtomatka on kymmenen kilometriä, mutta mäessä pitäisi pärjätä yhtä hyvin kuin perjantaina.

– Tai paremmin, hän paalutti.

Hirvonen jäi saksalaisvoittaja Julian Schmidistä 1.10,9. Mäkiosuuden jälkeen johtanut Japanin Ryota Yamamoto oli toinen ja Norjan Jens Lurås Oftebro kolmas.

Ilkka Herola oli toiseksi parhaana suomalaisena 31:s. Hän hyppäsi vain 111 metriä, eikä ole koskaan viihtynyt Rukan suurmäessä. Viikonlopun muihinkaan kisoihin hänellä ei ole suuria odotuksia, vaikka pidemmät hiihtomatkat ja sunnuntain väliaikalähtö pönkittävät mahdollisuuksia päästä paremmille sijoille.

– Ainakin alkushokki on koettu. Vaikka menisi miten huonosti, tuskin hirveästi tämän enempää vituttaa, MM-hopeamitalisti tokaisi.

Otto Niittykoski oli 34:s, Arttu Mäkiaho 35:s ja Leevi Mutru 45:s.

– Olihan tuo raaka vitonen. Vähän latistaa mieltä, kun ei ollut lisäpaukkuja ja hiihtänyt paremmista pistesijoituksista, mutta loppunousussa alettiin otattaa kaverien kanssa, Mutru sanoi ja oli tyytyväinen hetkittäiseen kunnon kilpahiihtoon.