Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa kukisti Akaa-Volleyn suvereenisti kärkiottelussa

Viime kaudella lentopallon Mestaruusliigan voittoa juhlinut VaLePa kukisti lauantaina tällä kaudella sen pahimmaksi haastajaksi yhdessä Raision Loimun kanssa nousseen Akaa-Volleyn 3–0.

Urpo Sivula teki voittajille 14 ja parhaana palkittu Karli Allik 12 pistettä. Hakkuri Ali Fazli teki Akaalle 16 ja yleispelaaja Greg Petty 10 pistettä. Vierasjoukkueen seitsemän ottelun pisteputki päättyi näin rysähtäen.

VaLePa syötti kahdeksan ässää ja syöttövirheitä tuli vain kuusi. Hyökkäysten onnistumisprosentti oli peräti 60.

– Tämä oli meiltä kauden paras syöttö- ja vastaanottopeli. Ei Akaakaan huonosti pelannut, tiivisti VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko.

Loimu parempi paikallisottelussa

Raision Loimu piti asemansa kärjessä kaatamalla vieraissa lähinaapurinsa TuTo Volleyn 3–1. Hakkuri Joonas Jokela oli Loimun tehokkain 28 pisteellä.

– Joonas oli tehokas etenkin erien loppuhetkillä. TuTo pelasi hyvin ja olimme paljon alakynnessä erien aikana. Tämä oli kova paikallisvääntö, taistelupalloja nähtiin paljon, sanoi Loimun valmentaja Mika Rantanen.

Matias Tihumäki teki kaksi edellistä otteluaan voittaneelle kotijoukkueelle Kupittaan hallissa 17 ja Antti Karttunen 15 pistettä.

Hurmos kukisti Ducksin kotonaan

Talousvaikeuksistaan marraskuussa kertonut joensuulainen Karelian Hurmos otti toisen peräkkäisen kotivoiton, kun Vantaan Ducks kaatui 3–1.

– Olemme pystyneet keskittymään pelaamiseen täysin. Toki asioista on puhuttu, mutta en usko niiden vaikuttaneen peliin. Hoidetaan oma tontti, tiivisti Hurmoksen valmentaja Matti Alatalo.

Yleispelaaja Mikko Räsänen oli Hurmoksen tehokkain 22 pisteellä. Hakkuri Eetu Häyrisellä ei kulkenut ja Janne Marttila tuli tilalle kooten 12 pistettä.

Kalle Kattelus teki neljännen peräkkäisen tappion kokeneelle Ducksille 13 pistettä.

Kyyjärvi yllätti Hurrikaanin

Liiganousija Kyyjärven Kyky vastasi lauantain suurimmasta yllätyksestä kaatamalla Hurrikaani-Loimaan 3–2 kotisalissaan Keski-Suomessa.

Kyky katkaisi viiden ottelun pituisen tappioputkensa. Vastaavasti Hurrikaani-Loimaan pisteputki on peräti yhdeksän ottelun pituinen tappiosta huolimatta.

Viimeksi Jussi Heinon valmentama joukkue on jäänyt pisteittä 8. lokakuuta Sastamalassa.

Hakkuri Oskari Keskinen oli 33 pisteellä kotijoukkueen tehokkain. Aivars Petrusevics tuki 20 pisteellä. Myös Hurrikaanin hakkuri Kristers Dardzans teki 33 pistettä.

Tiikereille vierasvoitto

Kokkolan Tiikerit kukisti Pieksämäellä Savo Volleyn 3–2. Kanadalainen hakkuri Daniel Thiessen kokosi 28 pistettä. Yleispelaajista Jere Mäkinen ja Teemu Lahti tekivät 10 pistettä.

Hakkuri David Kisiel teki Savo Volleylle 20 pistettä. Michael Michelau teki 17 ja Andrus Raadik 16 pistettä.

Tiikerit oli vahva verkolla päätöserässä ottaen siinä neljä torjuntapistettä.