Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akilleen aloituskikka puri, avausmaali 17 sekunnissa – Botnia nurin itsenäisyyspäivän lumisateessa

Akilleen päävalmentaja Juha Laitisen ideoima aloituskuvio tuotti itsenäisyyspäivänä Oulunkylässä tulosta jo 17 sekunnissa. Akilles pelasi aloituksesta pallon nopeasti ylös, minne nousi kaksi porvoolaispelaajaa. Rolf Larsson sai lopulta kunnian iskeä ainutlaatuisen pikamaalin reppuun.

– Jääpallossa pelataan jalkapallon tavoin aloitus yleensä rauhallisesti alaspäin. Mietin, että vastustaja on tuossa vaiheessa varsin staattinen, joten ideoin ennen peliä uuden aloituskuvion. Pelaajat omaksuivat sen hyvin. Se onnistui heti ensimmäisellä yrittämällä täydellisesti, Laitinen naurahtaa.

Vahvan alun siivittämä Akilles korjasi jääpalloliigan pisteet mukaansa maalein 7–3 (3–1). Voitto oli Akilleelle kauden kolmas.

Larsson laukoi pelissä tehot 2+2. Kahdesti osui myös Matti Vainio (2+1). Maalinteossa onnistuivat lisäksi Joakim Nordström, Akseli Laakkonen ja Andreas Flinck.

– Peli oli kelin suhteen vaikea, kun lunta satoi koko ajan ja se oli vielä sellaista nihkeää lunta. Turhankin pitkään pelattiin jäätä pitkin, vaikka tuossa kelissä pitkissä syötöissä riskit kasvavat, Laitinen analysoi.

– Toisella jaksolla karvasimme aktiivisemmin ja pelasimme vähemmän jäätä pitkin. Se toimi.

Akilleen pelaajat taistelivat uhrautuvasti ja vetivät hyvällä asenteella läpi pelin.

– Alakerrassa William Skog oli aivan kurko. Hän katkoi hyökkäyksiä ja paikkasi eri tilanteissa. Hienoa luonteenlaatua, Laitinen kiitteli.

Lauantaina Akilles matkaa Helsinkiin 125-vuotiaan HIFK:n juhlaottelun vieraaksi. Akilleen päävalmentajalla Juha Laitisella on takanaan pitkä pelaajaura HIFK:n väreissä, joten hänetkin ollaan tiettävästi palkitsemassa ennen ottelua.