Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isla J Braven taustavoimat juhlivat Oulussa, suurimman yllätyksen järjesti kuvien perusteella hankittu Young Hope

Äimärautiolla Oukussa juostiin lauantain päälähtönä Ponsse Cupin finaalilähtö, jossa voittaja kuittasi muhkean 12 000 euron ykköspalkinnon. Parhaaksi osoittautui kierroksen kirillä Xenon Leader, joka nitisti keulassa juosseen suursuosikki Second Opnionin vastarinnan päätössatasen rajussa taistossa.

Xenon Leaderin takaa löytyy Klemolan perhe. Heidän tähtihevosensa Isla J Brave hallitsi Suomen raviratoja 1990-luvulla, ja Klemolat ovat olleet mukana raviurheilun parissa vielä pidempään.

– Jossain vaiheessa oli suunnitelmissa pienentää toimintaa, mutta ei sitä ole osannut raviurheilua jättää, Petri Klemola kommentoi.

– Xenon Leaderin voitto tuntuu tyttöjen puolesta erityisen hyvältä. Hevosen omistavat tyttäreni Sara sekä veljeni Pekan tytär Tea. Varsinkin heille tämä on iso juttu, ja se nostaa myös omat tunteet pintaan.

Maanviljelystä elinkeinonsa saava Klemolan perhe on joutunut ravipuolella sopeuttamaan toimintaansa samalla tavalla kuin leipätyössään.

– Inari Koivuniemi on meidän tallin työmyyrä, sillä kulujen kasvamisen vuoksi olemme tehneet päätöksen yrittää eteenpäin yhdellä ulkopuolisella työntekijällä. Inari on tehnyt hienoa työtä hevosten kanssa, ja Xenon Leaderin voitto on siitä hyvä osoitus.

Toto75-peli äityi huippuvaikeaksi, eikä yhtään oikeaa riviä löytynyt. Suurimman totopommin järjesti Teija Särkelän valmennuksessa aloittanut Young Hope, joka kaikkien yllätykseksi kiri hänniltä ykköseksi.

– Ensi yöstä ei varmasti tule mitään, kun tätä voittoa miettii. Ihan kuvien perusteella hevosesta kiinnostuin, ja se ostettiin Ruotsista huutokaupasta. Kolme viikkoa tamma on tallissa ollut, Särkelä kommentoi.

Elliot Web, Mette-Marit, Torrent d'Inverne, Ilos Sansibar ja Pärttyl olivat kierroksen muut voittajat.