Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Djokovic on täynnä toivoa Australian avointen kynnyksellä – "Haluaisin pelata niin kauan kuin mahdollista"

Australian avoin tennisturnaus on ollut maailman pitkäaikaiselle ykköspelaajalle Novak Djokovicille lempikilpailu. Serbi Djokovic on voittanut Australian avointen miesten kaksinpelimestaruuden ennätyksellisesti yhdeksän kertaa.

Tämän vuoden alussa Djokovic ei päässyt kartuttamaan Melbournessa mestaruuskokoelmaansa, koska hänet karkotettiin Australiasta vaarallisena kansanterveydelle. Djokovic ei ollut ottanut koronarokotusta, joten hänen viisumihakemuksensa hylättiin.

Nyt maailman koronatilanne on muuttunut, joten Djokovic on pelikelpoinen Australian avoimissa.

– Vaadin itseltäni aina parasta. Vuosien varrella minulla on ollut onni aloittaa kausi erittäin vahvasti Australiassa. Rakastan pelata siellä, Djokovic kertoi Dubaissa.

Vaikka Djokovic on joutunut uppiniskaisen koronarokotuskantansa takia jättämään grand slam -kisojakin väliin, hän päätti tämän tennisvuoden erittäin väkevästi. Hän voitti ATP-mestaruudet Israelin Tel Avivissa ja Kazakstanin Astanassa sekä ATP-finaalin Torinossa. Lisäksi hän ylsi Pariisissa Masters-turnauksen finaaliin.

Voitonnälkää löytyy vielä

Viime kesänä myös Wimbledonin grand slam -tittelin voittaneen Djokovicin voitto-tappio-saldo kuluvalta vuodelta on 42–7. Hän tähyää Australiassa uransa 22. grand slam -mestaruutta. Sillä voittomäärällä hän sivuaisi Espanjan Rafael Nadalin ennätystä.

– Toivottavasti saan siellä (Australiassa) kunnollisen vastaanoton, ja toivottavasti se auttaa minua pelaamaan hyvää tennistä, tällä hetkellä maailmanlistalla viidentenä oleva Djokovic huomautti.

Hän on aiemmin maininnut, että haluaisi pelata tennistä ammattilaisena 40-vuotiaaksi saakka. Siihen hänellä olisi aikaa viitisen vuotta.

– Haluaisin pelata niin kauan kuin mahdollista. Minulla ei ole oikein mitään numeroa päässäni. Asiat ovat edistyneet kannaltani hyvin. Niin kauan kuin minulla riittää tällä tasolla latausta, jatkan pelaamista, Australian avoimet ensimmäisen kerran vuonna 2008 voittanut Djokovic sanoi.

Kauden ensimmäinen grand slam -turnaus pelataan Melbournessa 16.–29. tammikuuta.