Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itäisen Uudenmaan junnulätkäseurat aloittivat keskustelun mahdollisesta yhteistyöstä – tavoitteena on tarjota kaikentasoisille pelaajille omaa tasoaan vastaava mahdollisuus pelaamiseen

Porvoon Hunters Juniors, Sipoon Wolf, Mäntsälän Jää-tiikerit ja Loviisan jääkiekkoklubi aloittivat keskustelut mahdollisesta yhteistyöstä.

Jääkiekko

Itäisellä Uudellamaalla yritetään puhaltaa käyntiin seurojen ylittävää yhteistyötä juniorijääkiekon suhteen. Alustavat ja varovaiset keskustelut yhteistyön mahdollisuudesta, aloitettiin juuri äskettäin Porvoon Hunters Juniorsien, Sipoon Wolfin, Mäntsälän Jää-tiikereiden ja Loviisan jääkiekkoklubin (LJK) kesken.

Mitään valmista ei ole vielä, eikä mistään konkreettisesta ole vielä päätetty tässä vaiheessa. Yhteistyökeskusteluiden innoittamana, on asiaa edistääkseen perustettu urheilutoiminnan ja hallinnon työryhmät, jotka ryhtyvät tahoillaan miettimään ja selvittämään yhteistyön mahdollisuuksia. Koska keskustelut ovat kuitenkin vielä pahasti kesken, eikä mitään konkreettista ole vielä sovittu tässä vaiheessa, eivät seurat halua kommentoida mahdollista yhteistyötään vielä tässä vaiheessa sen enempää.

Kerromme asiasta lisää heti, kun meillä on jotain kerrottavaa.

– Puhun nyt meidän kaikkien neljän puolestamme, koska olemme sopineet antavamme työrauhan urheilutoiminnan- ja hallinnon työryhmillemme, Porvoon Hunters Juniorsien puheenjohtaja Juha Aaltonen kertoo.

– Näin ollen vielä ei ole aidosti muuta kerrottavaa, ja oikeastaan ei ole vielä edes aika siihen.

– Kerromme asiasta kyllä heti, kun meillä on jotain kerrottavaa.

Jos yhteistyökuvio onnistuu, yhdistää se itäiseltä Uudeltamaalta yhteensä 880 lapsen ja nuoren jääkiekko- ja ringetteyhteisön, jotka toimivat neljässä jäähallissa ja kuudessa kaukalossa, kerrotaan Hunters Juniorsien Facebook-sivuilla. Joukkueiden tekemässä tiedotteessa, joka löytyy seurojen kotisivuilta, kerrotaan vastaavasti, että yksi motiivi yhteistyölle on mahdollisuus tarjota jokaiselle harrastajalle oman tasonsa mukainen ja motivoiva joukkue, sekä tasoryhmä hänen omassa ikäluokassaan. Lisäksi seurojen hallinnon ja hallinnollisten tehtävien keskittämisessä nähdään synergiaetuja. Yhteistyön kautta olisi myös mahdollisuus tehostaa ja lisätä erikoisvalmennuksesta, muun muassa taito- ja maalivahtivalmennuksen tarjonnassa.

Asiasta on pidetty nyt ensimmäinen yhteinen kokous, jossa seurat jakoivat selvän ja yhteisen näkemyksensä yhteistyön merkityksestä.

– Seurojen kesken on mahdollista tehdä yhteistyötä, ja nostaa alueen juniorijääkiekon ja -ringetten merkitystä vielä entistä isompaan rooliin, ja pidemmällä aikavälillä luoda myös juniorikiekon itsenäistä kilpapolkua kohti valtakunnallisia SM-sarja -paikkoja, seurojen yhteisessä tiedotteessa kerrotaan.

– Korostamme, että vaikka yhteistyökeskusteluissa kartoitetaan laajasti kaikkia vaihtoehtoja, keskustelut eivät automaattisesti tarkoita tai sido seuroja mihinkään tiettyyn ratkaisuun ilman jokaisen seuran omaa itsenäistä päätöstä, tiedotteessa korostetaan vielä erikseen, jonka ovat allekirjoittaneet jokaisen seuran puheenjohtajat.