Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

JPS:n Tuukka Ässämäki iski Akillesta vastaan hattutempun – porvoolaisryhmä koki ikävän vierastappion

Jääpallo

JPS-Akilles 5–2 (3–1)

Bandyliigan vieraspeli Jyväskylään oli porvoolaisryhmälle kylmä reissu. Jyväskylän Palloseura antoi Viitaniemen kentällä maalinteon oppitunnin Akilleelle. JPS oli kotikentällä tehokas ja piti viidessä minuutissa hankkimansa hyvän vireen loppuun saakka.

Akilles sai jalkeille hyvän ryhmän, ja muutama kokenut konkarikin nähtiin vieraspelissä, kun Ville-Veikko Angeria ja Rasmus Lindqvist pukivat peliin.

Akilleen alkukauden selvästi paras pelaaja Joakim Nordström toi kyllä kymmenen minuutin kohdalla Akilleen tasoihin. Hän murtautui hienosti läpi kotijoukkueen puolustuksen ja nosti läheltä kauniin maalin.

Tasaisen jakson jälkeen kotijoukkue pääsi nopeasti kuitenkin iskemään johtoaseman. Tämän jälkeen ensimmäinen puoliaika merkittiin selvästi kahden maalin erolla kotijoukkueelle. Akilleen puolustus ei oikein onnistunut pitämään rintamaa tiiviinä ja JPS pääsi pari kertaa nokikkain Akilleen maalivahdin Iikka Lempisen kanssa.

Toiselle puoliajalle lähdettiin kotijoukkueen johtoasemassa.

JPS ei kuitenkaan päässyt lisäämään johtoasemaa heti alussa. Akilles sai kyllä hyvin pelin haltuun ja sai luotua muutaman paikankin. Tunnin pelin kohdalla peli oli molemmilta joukkueilta hieman sekavaa. JPS:n puolustus pääsi melkoisen helpolla, kun Akilleen pelin rakentelu oli hieman rytmitöntä ja sekavaa.

Kotijoukkue rakenteli ilman suurempia riskejä peliä kohti Akilleen maalia. Akilleen kavennusta ei kuulunut ja JPS sai kulmakikan jälkeen 4–1 johdon. Tuukka Ässämäki teki maalin ja samalla hattutempun.

Vierasjoukkue lähti karvaamaan korkeammalta ja JPS jäi puolustuskannalle. Akilles sai rakennettua muutaman paikan, mutta tulosta ei vain syntynyt tarpeeksi ajoissa. Angeria pääsi tuikkaamaan pari minuuttia ennen loppua kavennuksen, mutta se ei riittänyt. Heti kavennuksen jälkeen JPS kuittasi maalin.

Hyvätasoinen ja tasainen peli molemmilta joukkueilta ja JPS oli hieman tehokkaampi maalipaikoissa. Akilleen parhaana palkittiin Matti Vainio.