Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maailmanlistan ykkönen Carlos Alcaraz ei osallistu Australian avoimiin – espanjalaistähti kertoo saaneensa jalkavamman

Miesten tenniksen kaksinpelin maailmanlistan ykköseltä Carlos Alcarazilta jää väliin kauden ensimmäinen grand slam -turnaus.

Espanjalaistähti kertoo loukanneensa jalkansa, eikä voi osallistua Australian avoimiin. Loukkaantuminen on 19-vuotiaan pelaajan mukaan seurausta harjoituksissa sattuneesta epäluonnollisesta liikkeestä.

– Olin tehnyt niin kovasti töitä päästäkseni parhaimmalle tasolleni Australiaa varten, mutta valitettavasti en voi pelata, Alcaraz sanoi ja painotti palautumisen tarvetta.

Alcarazin vetäytymisen myötä hallitseva mestari ja 22-kertainen grand slam -voittaja Rafael Nadal nousee Australian avoimissa ykkössijoitetuksi. Turnaus alkaa tammikuun 16. päivä.

Vuosi sitten rokotekohussa ryvettynyt Novak Djokovic puolestaan nousee turnaussijoituksissa kärkinelikkoon. Tämä tarkoittaa sitä, ettei serbialaispelaaja pääse kohtaamaan vanhaa kilpakumppaniaan Nadalia kuin aikaisintaan välierissä.

Djokovic palaa Australian avoimiin ensimmäistä kertaa sen jälkeen, kun hänet vuosi sitten karkotettiin maasta, koska hän ei suostunut ottamaan koronarokotetta.

ATP:n listahistorian nuorin maailmanlistan kärkinimi

Alcaraz on ATP:n listahistorian nuorin maailmanlistan ykkönen. ATP:n rankingia on koostettu vuodesta 1973 lähtien.

Hän nousi listan kärkeen voitettuaan syyskuussa Yhdysvaltain avoimissa uransa ensimmäinen grand slamin.

Alcarazista tuli tämän jälkeen vielä historian nuorin pelaaja, joka on päättänyt vuoden maailmanlistan huipulla.

Hän joutui kuitenkin loukkaantumisen vuoksi siirtymään marraskuussa sivuun kesken Pariisin Masters-turnauksen puolivälierien. Samalla häneltä jäi väliin kauden päättänyt Torinon ATP-lopputurnaus, josta voiton vei Djokovic.

Alcaraz oli sivussa myös Davis Cupin loppuotteluista.