Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Porvoon Urheiluhallilla pelataan lauantaina indoor-hockeyn SM-sarjaa – porvoolaisilla on kaksi kotiottelua kotiturnauksessaan

Maahockey on yksi vanhimmista mailapeleistä maailmassa. Indoor-hockey on kehitetty vastaavasti 1950-luvulla Saksassa.

Indoor-hockey

Jos indoor-hockey, eli maahockeyn sisäpelimuoto kiinnostaa, niin lauantaina sitä olisi tarjolla, eikä edes maksa mitään. Porvoo Hockey Club (Porvoo HC) järjestää lauantaina Porvoon Urheiluhallilla naisten SM-turnauksen, jossa pelataan päivän aikana neljä SM-sarjan runkosarjan ottelua. Turnaus vihelletään käyntiin kello 11 ja viimeinen ottelu alkaa kello 15. Kotijoukkue, Porvoo HC pelaa turnauksessa kaksi ottelua. Ensimmäisessä ottelussaan, kello 12, porvoolaiset kohtaavat Helsingin Warriors Lightningin ja toisessa ottelussaan, kello 15, Helsingin Warriors Thundersin. Yleisöllä on turnaukseen vapaa pääsy ja myös kahvio löytyy paikan päältä.

Porvoo HC:n kotiturnaukset on pelattu aiemmilla kausilla Porvoon Kokonhallilla. Naisten edustusjoukkue on käynyt nyt kuitenkin treenaamassa pariin eri otteeseen Porvoon Urheiluhallilla, joka on tuntunut pelaajista ja taustajoukoista hyvältä paikalta. Sen vuoksi tuleva kotiturnaus haluttiinkin tällä kertaa järjestää Kokonhallin sijasta Urheiluhallilla.

– Urheiluhallin alusta on erilainen kuin Kokonhallissa ja se on tuntunut kaikista hyvältä, Porvoo HC:n ja naisten edustusjoukkueen Kimmo Lassila sanoo.

– Sen vuoksi ajattelimme kokeilla Urheiluhallia tällä kertaa turnauspaikkana.

– Urheiluhallilla on myös parempi ja korkeampi katsomo, joten yleisöllä on loistava näkyvyys kentälle.

– Onkin tosi kivaa emännöidä tulevaa SM-turnausta.

Odotamme, että saamme myös katsomoon ihmisiä, ja sitä myötä hyvää tunnelmaa tuleviin peleihin.

– Odotamme, että saamme myös katsomoon ihmisiä, ja sitä myötä hyvää tunnelmaa tuleviin peleihin.

Porvoo HC on pelannut tässä vaiheessa neljä ottelua, joista se on voittanut kolme ja hävinnyt yhden (9 p.). Sarjassa on neljä joukkuetta. Porvoolaisten lisäksi SM-sarjassa pelaavat Helsingistä Warriors Thunder, ABC-Team ja Warriors Lightning. Warriors Thunder on sarjassa toisena (7 p.) ja ABC-Team (7 p.) kolmantena. Warriors Lightning on taulukossa neljäntenä, eikä joukkue ole onnistunut vielä voittamaan yhtään pelaamaansa peliä. Porvoolaiset porskuttavat sarjataulukon kärjessä, joten sillä on hyvät mahdollisuudet edetä jälleen SM-sarjan finaaliin, jonne pääsee runkosarjan kaksi parasta. Vaikka tilanne näyttää hyvältä, pitää lauantaina klaarata ainakin toinen kotiotteluista.

– Tämän hetken sarjakärkenä, meillä on yhdellä voitolla mahdollisuus varmistaa SM-finaalipaikka indoor-hockeyn SM-sarjassa, Porvoo HC:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Markku Heino toteaa.

– Kaikki on vielä auki kolmen joukkueen kesken, mutta onneksi asiat ovat täysin meidän omissa käsissämme.

– Meillä on siten hyvät saumat päästä SM-finaaliin.

– Kauden avauksesta lähtien, meidän pelaajamme ovat suoriutuneet kilpailutilanteissa hyvällä tasolla, joka näkyy myös tämän hetken sarjatilanteessamme.

Vaikka yksi voitto riittääkin tärkeimpään tavoitteeseen, eli indoor-hockeyn SM-finaalipaikkaan, korostaa Porvoo HC:n naisten edustusjoukkueen joukkueenjohtaja Jonna Forsblom, että joukkue lähtee hakemaan luonnollisesti kotivoittoa molemmista otteluistaan, eikä kummassakaan ottelussa ole tarkoitus varmistella mitään.

– Vaikka yksi voitto riittääkin takaamaan meille paikan SM-finaalissa, niin totta kai me lähdemme hakemaan voittoa kummastakin pelistämme, Forsblom toteaa.

– Tavoitteenamme on pelata hyvää hockia ja antaa samalla myös yleisölle viihdyttävä kokemus indoor-hockeyn parissa.

– Nyt kaikilla on oiva tilaisuus tulla tutustumaan lajiin, sekä tietysti kannustamaan Porvoo HC:n naiset voittoon.

– Voitolla varmistettaisiin tosiaan paikka SM-finaaliin, joka pelataan sunnuntaina 5.2. Hämeenlinnassa.

– Tällä hetkellä johdamme SM-sarjaa, mutta mitä vain voi tapahtua. Joten kannustusta tarvitaan!

Lue lisää: Indoor-hockey on maahockeyn talvinen sisäpelimuoto – Porvoon naiset ovat lajin kärkikaartia SM-sarjassa

Lue lisää: Porvoo HC:n naiset nappasivat voiton indoorin SM-turnauksesta – joukkue johtaa tässä vaiheessa SM-sarjaa

Lue lisää: Porvoo HC voitti maahockeyn naisten Suomen mestaruuden – voitto ratkottiin lopulta rangaistuskuljetuskilpailulla