Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tappara voitti kovan SM-finaaliuusinnan kiihkeiden fanien edessä – "Tämä oli todellista playoff-henkistä taistelua voitosta"

Kaikki paitsi noin 500 turkulaista lähes 11 000 katsojasta ehti juhlia lauantaina jatkoajalla Valtteri Kemiläisen 2–1-voittomaalia siirretyn rangaistuksen aikana, mutta TPS:n päävalmentajan Jussi Ahokkaan haasto onnistui, ja maali hylättiin maalivahdin häirintänä.

Tappara kuitenkin pääsi siis ylivoimalle ajasta 61.50 lähtien loppuun saakka, mutta ei tarvinnut siitä kuin 31 sekuntia. Kristian Tanus ratkaisi, ja maali oli hänelle uran sadas tehopiste.

– Tämä oli todellista playoff-henkistä taistelua voitosta. Kiitän erikseen TPS:n faneja, jaksoivat tulla tänne kannustamaan omiaan. Kiitos myös omille faneille, Tanus sanoi.

Ahokas harmitteli sekä 56. minuutilla tullutta Tapparan 1–1-tasoitusta että jatkoajan alkua.

– Tasoitusmaalissa kaksi nuorta lähti hyökkäämään, oli aika pölhöä pelaamista meiltä. Muutenkin kolmannessa erässä passivoiduimme liikaa. Jatkoajalla oli paikka tehdä voittomaali, mutta ei onnistuttu, Ahokas tiivisti.

TPS:n fanit ohjattiin halliin ennen ottelua isossa ryhmässä ja yksi ilotulitekin räjäytettiin 50 metrin päässä ulko-ovista.

– Kuulimme TPS-fanien tulon ja kovan huudon ennen peliä, se lisäsi tunnelmaa, kehui Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola hallin tunnelmaa ottelunkin aikana.