Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

VaLePa piti helposti kärkipaikkansa Kauhajoella, Atro Bergin yksi unelma täyttyi

Lentopallon miesten Mestaruusliigan viime kauden finaalijoukkueet VaLePa ja Savo Volley kohtasivat lauantaina Kauhajoella, mutta ottelusta ei tullut niin tiukkaa kuin viime kevään finaaleista.

Liigaa tällä hetkellä johtava VaLePa kukisti seitsemäntenä ja 20 pistettä jäljessä ennen ottelua olleen Savo Volleyn 3–0 ja kasvatti kymmenennellä peräkkäisellä voitollaan eroa lisää 1 500 katsojan edessä.

– Hieno halli on tänne saatu, ja loistavat puitteet olivat. Pelasimme hyvin kautta linjan, sanoi VaLePan valmentaja Janne Kangaskokko kotimatkalta etelään.

Urpo Sivula oli 14 pisteellään voittajien tehopelaaja. VaLePa ei saanut yhtään torjuntapistettä, mutta silti Savo Volley jäi jälkeen etenkin hyökkäyspelissä. Michael Michelau oli 11 pisteellään vieraiden tehokkain.

Tiikerit voitti ilman ykköshakkuria

Kokkolan Tiikereiden valmentaja Mikko Keskisipilä kuuli aamulla, ettei tehokkain pelaaja hakkuri Daniel Thiessen pysty pelaamaan kotiottelussa. Tilalle otettiin penkiltä Matias Saviaro, ja hän olikin selvästi ottelun tehokkain 29 pisteellä.

– Danielin vamman ei pitäisi olla vakavaa laatua. Matias tuntee hyvin muun joukkueen ja pelitapamme, joten hieno ilta ei ollut yllätys. Kaksi erää oli vuoristorataa, tauon jälkeen taso nousi ja näimme pitkiä palloralleja, Keskisipilä sanoi.

Tiikereiden yleispelaajista Teemu Lahti teki 18 pistettä. Lainassa 1-sarjasta viimeisen kerran ollut Kasimir Vuorinen teki 12 pistettä.

– Jere Mäkinen alkaa olla pelikunnossa, mutta Kasimir pelasi vielä, kun kerran paikalla oli, Keskisipilä selvitti.

TuTo Volley on hävinnyt 11 vierasottelustaan nyt 10. Matias Tihumäki oli sen tehokkain 21 pisteellä.

Loimu nousi kolmanneksi

Raision Loimu kukisti kotisalissaan Vantaan Ducksin 3–1, ja näin Loimu nousi liigassa kolmanneksi. Vieraille tappio oli kuudes peräkkäin.

Loimu ratkaisi neljännen erän voiton yleispelaaja Väinö Rahkon pitkällä syöttöputkella. Kymmenen pisteen putkeen mahtui kaksi ässää. Hakkuri Joonas Jokela oli 25 pisteellään Loimun tehokkain. Rahko kokosi 21 pistettä.

Ducksin tehokkain oli 18 pistettä koonnut Aleksander Rastamo. Ducks voitti ässät 12–4, Henrik Porkka syötti vieraille viisi ässää.

Berg palasi kotikuntaansa

Hurrikaani-Loimaan keskipelaaja Atro Bergin yksi unelma sai täyttymyksensä, kun hän pääsi pelaamaan liigaa entiseen kotikuntaansa Sodankylään.

Matka Loimaalta pohjoiseen Lappiin oli menestys myös pelillisesti, sillä Hurrikaani voitti kotijoukkueena pelanneen rovaniemeläisen Perungan Pojat 3–2.

Pohjoisimmasta liigapelaajan kunnasta kotoisin oleva Berg kokosi ottelussa yhdeksän pistettä. Ennen Loimaalle tuloaan hän edusti PerPoa. Tehokkain vierasjoukkueen pelaaja oli huikeat 32 pistettä tehnyt Aleksi Muukkonen.

PerPolle ottelu oli jo 11:s viisieräinen tällä kaudella, se on kolme enemmän kuin toisena viisieräisten tilastossa olevalla Akaa-Volleylla. Fredric Gustavsson oli 31 pisteellään PerPon tehokkain.