Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Heliövaaran ja Glasspoolin kaatanut australialaispari nappasi sensaatiomaisen mestaruuden

Villillä kortilla Australian avoimen tennisturnauksen nelinpeliin päässyt australialaispari Rinky Hijikata ja Jason Kubler päätti sensaatiomaisen turnauksensa yllätysmestaruuteen Melbournen kotiyleisön edessä. Toisella kierroksella Harri Heliövaaran ja Lloyd Glasspoolin kaatanut pari voitti miesten nelinpelifinaalissa Monacon Hugo Nysin ja Puolan Jan Zielinskin 6–4, 7–6 (7–4).

Voittajapari pelasi loppuottelussa erittäin energisesti. Australialaisten syötöt olivat tehokkaita, sillä he hävisivät finaalissa vain 11 pistettä omalla syötöllään.

Kublerin sijoitus nelinpelin maailmanlistalla on 163:s ja Hijikatan 277:s. Kaksikko kaatoi Heliövaaran ja Glasspoolin lisäksi muitakin nimekkäitä pareja, kuten ykkössijoitetut Wesley Koolhofin ja Neal Skupskin.

Australian avointen Twitter-tilin mukaan Hijikata ja Kubler on turnauksen modernin ajan viides pari, joka voittaa sijoittamattomana miesten nelinpelimestaruuden. Kaksikko ei ollut pelannut ennen yhdessä.

Australialaisyleisöllä oli aihetta nelinpelijuhlaan myös viime vuonna, kun Nick Kyrgios ja Thanasi Kokkinakis marssivat villillä kortilla turnausvoittoon.