Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vanninen jäi viisiottelun Suomen ennätyksestä vain 39 pisteen päähän – "Yksittäislajien tulokset harmittavat"

Saga Vanninen paransi yli sadalla pisteellä viisiottelun 22-vuotiaiden Suomen ennätystä, kun ottelijalupaus sijoittui Tallinnassa järjestetyssä kansainvälisessä kilpailussa toiseksi yhteispistein 4 541. Ikäluokan edellinen Suomen ennätys oli Satu Ruotsalaisen 4 419 pistettä vuodelta 1988.

Tampereen Pyrintöä edustava Vanninen, 19, nousi samalla yleisen sarjan Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa toiselle sijalle. Edellä on vain Tiia Hautala, jonka SE on 4 580 pistettä.

– Mitään pistetavoitetta en ollut tähän kilpailuun laittanut, mutta yksittäislajien tulokset harmittavat, Vanninen summasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Vanninen jäi korkeushypyssä tekniikkaongelmien takia tulokseen 170. Pika-aidoissa Vannisen tulos oli 8,33, kuulassa 15,56 ja pituudessa 624. Päätöslajissa 800 metrillä Vanninen kellotti loistoajan 2.21,08, joka on hänen oma ennätyksensä halli- ja ulkoradat huomioon ottaen.

Viime kesänä EM-kisojen seitsenottelussa hopeaa saavuttanut Puolan Adrianna Sulek otti kisan voiton pistein 4 702.