Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rallimestari Emil Lindholm avaa kautensa Ruotsissa – "En tavoittele väkisin voittoa"

Rallin MM-sarjan WRC2-luokan puolustava mestari Emil Lindholm aloittaa kautensa Ruotsissa viikonloppuna.

WRC2-luokka on monessa kisassa jopa ykkösluokkaa kovatasoisempi. Esimerkiksi Ruotsissa lähtöviivalla on 25 autokuntaa, kun taas Rally1-hybridiautoja kisasta löytyy vain yhdeksän kappaletta.

Lindholm pitääkin tavoitteensa maltillisina.

– Olen ehkä vähän pessimisti, mutta jos podiumille pääsen, olen tosi tyytyväinen. Minulla on aika pitkä kisatauko alla, eikä lumella ole ajettu kilpaa hetkeen. Uskon silti, että hyvällä rytmillä palkintosija on mahdollinen, Lindholm sanoi STT:lle.

– Mestaruuden uusiminen on tietenkin tavoitteena, mutta se vaatii tasaista kautta. On pidettävä pää kylmänä ja napsittava joka kisasta pisteitä. Siksi en väkisin täältäkään lähde voittoa tavoittelemaan.

Menestys ei tuo automaattista pääsyä ykkösluokkaan

Menestys WRC2-luokassa ei takaa pääsylippua ykkösluokkaan. Sen on saanut huomata myös mestaruuden voittanut Lindholm.

– Mitä aikaisemmin sinne pääsisi, sitä parempi. Paikkoja on tosin rajoitetusti, ja omalla rahoituksella Rally1-autolla ajaminen on tosi raskasta. Aika näyttää, pääsenkö kokeilemaan jo tänä vuonna vai pääsenkö ollenkaan. Toki me sen eteen töitä teemme, Lindholm kertoi.

Lindholmin tallikaverina tällä kaudella ajaa vuoden 2021 MM-sarjan juniorimestari Sami Pajari. Nuori lahtelainen avaa niin ikään kautensa Ruotsin lumilta.

– Taso luokassa on todella korkealla. Minulla ei ole mitään suoranaista tulostavoitetta. Yritän ajaa omalla luontevalla vauhdilla.

Pajari ajaa ensimmäistä täyttä kauttaan WRC2-luokassa. Kokemuksessa nuorukainen antaa rutkasti tasoitusta kilpakumppaneilleen.

– Hankala sanoa, mihin meidän kyytimme voisi koko kauden tuloksissa riittää. Kaikki muut ovat ajaneet useamman vuoden näillä autoilla. Haaste on siis kova, eikä mitään saa ilmaiseksi. Yritetään saada sen verran kisoja kaudelle, ettei ole pakkoa menestyä, eikä kaikki ole vain muutaman rallin varassa.

WRC2-luokassa menestystä Ruotsissa suomalaiskuskeista jahtaavat myös Teemu Suninen, Jari Huttunen ja viime kauden WRC3-mestari Lauri Joona.