Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lotta Henttala jälleen toinen loppukirissä – italialaismestari taas edellä

Maantiepyöräilyn ammattilaistasolle pitkän tauon jälkeen palaava Lotta Henttala, 33, jatkoi kauden avauskisassaan perjantaina siitä, mihin torstaina jäi. Tuloksena Espanjassa Valencian tienoilla poljettavan etappikisan toisena päivänä oli kakkossija eli sama sijoitus kuin torstaina.

Henttalan peittosi 116 kilometrin etapin päättäneessä loppukirissä sama nainen kuin torstaina, italialainen vuoden 2021 maailmanmestari Elisa Balsamo. Kokonaistilanteessa Henttala on toisena, kahdeksan sekunnin päässä Balsamosta.

– Pääsin aloittamaan loppukirin ekana, mutta pieni vastatuuli ja se, ettei jalka enää ollut niin herkkänä, jätti voiton ratakilpailujen myötä kirimiseen paremmin valmistautuneelle Balsamolle.

– Kiriminen tuntuu olevan vielä hiukan hakusessa, mutta sieltä se tulee hyvällä flow'lla, kun pääsee kisaamaan! Tosi iloinen ja tyytyväinen olen! Vuosi sitten en vielä ajatellut tekeväni koko comebackia, joten siinä mielessä on ollut aika huikea paluu takaisin kisoihin, Henttala totesi Suomen Pyöräilyn Facebook-sivuilla.

Lauantaina ajetaan 132 kilometrin etappi, johon kuuluu muutama kova vuorinousu. Nelipäiväinen kisa päättyy sunnuntaiseen 113 kilometrin etappiin.