Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akaa-Volley varmisti vähintään toisen sijan runkosarjassa

Akaa-Volley kukisti lauantaina Vantaan Ducksin 3–0 lentopallon miesten Mestaruusliigassa ja varmisti näin sijoittumisensa vähintään toiseksi viikon kuluttua lauantaina päättyvässä runkosarjassa. Samalla varmistui Ducksin joutuminen liigakarsintaan Kyyjärven Kykyä vastaan.

– Tämä oli meiltä kauden parhaita syöttöpelejä, ottelu ratkesi siihen. Ducks joutui hyökkäämään laidasta, ja saimme hyvin eteen torjuntaa sekä puolustusta, tiivisti kotijoukkue Akaa-Volleyn valmentaja Olli Kunnari.

Akaa-Volleyn hyvien vastaanottojen prosentti oli 65, Ducksin vastaava luku oli 31. Hakkuri Ali Fazli teki voittajille 21 pistettä, Kalle Kattelus oli 11 pisteellä Ducksin tehokkain.

– Kakkossijan varmistuminen tuo hyvän olon. Ei tarvitse stressata kahta viimeistä ottelua, ja kaikki 13 pelaajaa ovat terveinä, Kunnari lisäsi.

Tiikerit katkaisi tappioputkensa

Kokkolan Tiikerit katkaisi viiden ottelun pituisen tappioputkensa kaatamalla liigakolmosen Raision Loimun 3–1. Edellisen kerran Mikko Keskisipilän valmentama joukkue oli voittanut VaLePan vieraissa 11. helmikuuta, joukkue päättää runkosarjan Sastamalassa ensi lauantaina.

Tappioputken aikana ailahtelevasti pelannut hakkuri Daniel Thiessen oli nyt pelipäällä kooten 27 pistettä. Yleispelaaja Jere Mäkinen tuki 17 pisteellä. Tiikereillä oli hyökkäyspelissä vaikeutensa, sillä onnistuneiden hyökkäysten prosentti oli vain 38. Loimun vastaava luku oli 40.

Hakkuri Joonas Jokela oli toiseksi viimeisen runkosarjan ottelunsa pelanneen Loimun tehokkain 31 pisteellä.

– Peli oli samaa taaperrusta kuin mitä meillä on ollut viime aikoina. Pelataan hyvin 20 pinnaan saakka, sitten alkaa taaperrus. Tällaisella pelillä häviää jokaiselle tässä liigassa. Viimeiseen peliin pitää löytää hyvä vire, jotta pääsemme aloittamaan pleijarit hyvällä fiiliksellä, Jokela tilitti.

Kesken kauden mukaan tullut kokenut Eemeli Kouki kokosi Loimulle 14 pistettä. Loimu päättää runkosarjan ensi lauantaina kotiottelulla liiganelosta Hurmosta vastaan.

Savo Volley taisteli voiton

Timo Tolvasen valmentama Savo Volley kaatoi Siilinjärvellä Hurrikaani-Loimaan 3–0 ja pysyy viidentenä 49 pisteellä. Ottelun vähemmän pelannut Hurrikaani on neljän pisteen päässä. Se putosi nyt seitsemänneksi Tiikereiden voitettua ottelunsa aiemmin päivällä.

– Tämä oli meiltä kauden ehjin peli. Kaikki osa-alueet toimivat läpi ottelun, ei annettu lainkaan happea kaverille.

Savo Volley sai kokoonpanoon takaisin keskipelaaja Jakub Kovacin, ja hän iskikin kenttään kaikki viisi passiaan. Myös toinen keskipelaaja Miki Jauhiainen selvisi virheittä. Joukkueen hyökkäysten onnistumisprosentti olikin peräti 63.

Savo Volley syötti kahdeksan ässää, ja oma vastaanotto piti Hurrikaanin ilman ässäsyöttöjä.

Veikka Lindqvist teki 15 ja Michael Michelau 13 pistettä. Hurrikaanista ei kukaan yltänyt kaksinumeroiseen saldoon.

– Tapio Toiviainen pelasi ottelun lopulla hakkurina ja on tällä kaudella pelannut kaikilla pelipaikoilla. Siihen ei moni kaveri pystyisi, Tolvanen korosti.

Hurmos nousi vierasvoittoon

Joensuulainen Karelian Hurmos säilytti hyvät mahdollisuudet nousta vielä kolmanneksi Loimun ohi, kun joukkue haki Turusta kahden pisteen arvoisen voiton kaadettuaan TuTo Volleyn 3–2.

Molemmat hakkurit eli TuTon Matias Tihumäki ja Hurmoksen Eetu Häyrinen tekivät ottelussa 33 pistettä. Häyrinen syötti seitsemän ässää ja Tihumäki viisi.

TuTo Volleyn paikka pudotuspeleissä oli varmistunut perjantaina Perungan Poikien jäätyä pisteittä ottelussaan. Joukkue voitti kaksi erää, mutta tauolla Hurmos heräsi pelaamaan.

Voitto oli Hurmokselle viides peräkkäinen, ja se nousi kahden pisteen päähän Loimusta. Hurmos katkaisi TuTo Volleyn vastaavan neljän voiton putken.