Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Akilleen hiihtokisat keräsi hyvin hiihtäjiä Kokonniemeen – suurin osa osanottajista otti nyt ensimmäiset kisapotkunsa suksien päällä

Akilleen lasten hiihtokilpailuihin osallistui peräti 101 pientä hiihtäjänalkua.

Maastohiihto

Kokonniemen hiihtostadionilla oli kuhinaa, kun Porvoon Akilleen hiihtojaosto järjesti keskiviikkoillalla lapsille hiihtokilpailut. Kisaladulla nähtiin 2011–19-syntyneitä tyttöjä ja poikia. Osa oli Akilleen tämän talven hiihtokoulun omia oppilaita, mutta mukaan oli tullut myös hiihtokoulun ulkopuolisia kisaajia. Valtaosa otti ensipotkunsa kisaladulla suksien päällä.

Kisoihin oli ilmoittautunut 106 osanottajaa ja lopulta paikan päälle tuli 101 hiihtäjää. Kisojen järjestelyistä vastannut, Akilleen hiihtokoulun rehtori Sofia Valasti, oli tyytyväinen onnistuneiden kisojen jälkeen. Kaikki järjestelyt menivät paremmin kuin hyvin.

– Sen lisäksi, että kaikki sujui todella hienosti, saimme mukaan paljon lapsia hiihtämään, mikä oli todella hienoa, Valasti iloitsee.

– Yllätyin jopa vähän, että saimme näinkin paljon lapsia mukaan, joten täytyy olla tosi tyytyväinen.

– Itse kilpailut sujuivat hyvin. Oli ilo nähdä näin paljon lapsia täällä hiihtämässä. Täällä oli tosi hyvä tunnelma.

 Yllätyin jopa vähän, että saimme näinkin paljon lapsia mukaan.

Seitsemänvuotias Jonatan Ek osallistui nyt elämänsä toisiin hiihtokilpailuihinsa. Ensimmäiset olivat vuosi sitten, silloinkin Akilleen järjestämissä lasten hiihtokilpailuissa Porvoon Kokonniemessä.

– Tosi hyvin meni, vaikka olikin tosi raskasta, kun hiihdin niin lujaa, Ek kertaili omaa suoritustaan maalintulonsa jälkeen.

– Nautin tosi paljon ja haluan todellakin kilpailla tulevaisuudessa taas lisää. Tämä oli tosi hauskaa.

Jonatan vastaili kinkkisiin urheilukysymyksiin iloisesti ja innokkaasti. Kun häneltä kysytään, haluaisiko hän jonakin päivänä olla maastohiihdon maailmanmestari, loistaa hän kuin Naantalin aurinko ja vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Jooooo.

Sofia Valasti korostaa, että lasten hiihtokilpailuissa, voitto ei ole tärkeintä, vaan osallistuminen ja se, että lapset lähtevät ladulta kisansa jälkeen hymy huulilla ja täynnä liikunnan riemua.

Nautin tosi paljon ja haluan todellakin kilpailla tulevaisuudessa taas lisää.

– Ladut olivat jälleen kerran hienossa kunnossa. Siitä iso kiitos Porvoon kaupungin liikuntapalveluille.

– Minun mielestäni voisimme järjestää seurassamme tällaisia lasten hiihtotapahtumia enemmänkin.

– Näin saisimme ehkä myös innostettua sitä kautta vieläkin enemmän lapsia mukaan toimintaamme.

– Kannustankin kaikkia lapsia vielä ulos hiihtämään, niin kauan kuin lunta vain riittää.

Akilleen hiihtokoulu on vetänyt aina hyvin oppilaita joka talvi. Pieni Akilleen kantapää on kuitenkin oppilaiden aktivoiminen myös itse hiihtokoulun jälkeen. Moni ei kuitenkaan jatka harrastusta seuratoiminnassa itse hiihtokoulun jälkeen. Tämä olisi tietty tarpeen, että Akilles Ski Teamiin saataisiin tulevaisuudessa taas lisää uusia kilpahiihtäjiä.

– Toivon todella paljon, että meidän hiihtokoulustamme nousisi taas uusia harrastajia mukaan seuraamme ja lapset innostuisivat myös kilpailemisesta, Valasti toteaa.

Hiihdämme niin kauan kuin lunta riittää täällä Porvoossa.

– Meidän hiihtokoulumme ja uusi harrasteryhmämme harjoittelee kerran viikossa tiistaisin kello 18-19 Kokonniemen hiihtostadionilla.

– Kannustan kaikkia lapsia tulemaan kokeilemaan, jos hiihto vain vähääkään kiinnostaa.

– Hiihdämme niin kauan kuin lunta riittää täällä Porvoossa.

– Treenit jatkuvat myös heti talven jälkeen. Silloin kokeillaan rullahiihtoa ja liikutaan muutenkin monipuolisesti eri tavoin.

Hiihdon jalot taidot oppii jopa norsupallon avulla – Akilleen maksuttomassa hiihtokoulussa käydään läpi taituruutta ja tekniikkaa.

Porvoon Akilleen hiihtokoulu potkaistaan jälleen käyntiin – koulun opettajina toimivat hiihtokoulun entiset oppilaat ja nykyiset kilpahiihtäjät