Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Holmenkollenin väliin jättävä Federico Pellegrino kritisoi hiihtokalenterin rankkaa kilpailutahtia

Italialaishiihtäjä Federico Pellegrino kritisoi Kansainvälisen hiihtoliitto FIS:n kilpailuaikataulua liian rankaksi maailmancupin kisaviikonlopun alla. Maailman huippuhiihtäjät kilpailivat viime sunnuntaina MM-kisojen 50 kilometrin kilpailussa, ja lauantaina vuorossa on jo seuraava 50 kilometrin matka, kun maailmancup jatkuu Oslon Holmenkollenin komeissa maisemissa.

Distanssimatkoillakin tällä kaudella pärjännyt Pellegrino on maailmancupissa kolmantena, mutta Holmenkollenin kisaan hän ei osallistu. Kilpailun lähtölistalla on käynyt kova kato, sillä poissa ovat lisäksi muun muassa Calle Halfvarsson, sairastumisesta toipuvat Sjur Röthe ja William Poromaa sekä Suomen Perttu Hyvärinen ja Iivo Niskanen.

Norjalaisen NRK:n mukaan miesten maailmancupin 30 parhaasta hiihtäjästä Holmenkollenin kisaan osallistuu näillä näkymin vain 11 miestä.

– Kilpaileminen 50 kilometrillä kuusi päivää Planican (MM-kisojen) 50 kilometrin jälkeen on mielestäni ihan paskaa. Se on mahdoton tehtävä, MM-päätösmatkalla kymmenenneksi sijoittunut Pellegrino kommentoi NRK:lle.

Brittihiihtäjä Andrew Musgrave oli Pellegrinon kanssa täysin eri mieltä.

– Minulle Oslon 50 kilometriä on yksi vuoden kohokohdista. Se on vuoden kovin kisa. Minun mielestäni ei ole kovin hankalaa palautua 50 kilometriltä kuudessa päivässä, Musgrave sanoi.

Maailmancup jatkuu Holmenkollenin jälkeen ensi viikon tiistaina Drammenissa kisattavalla sprintillä. Sen jälkeen cup-ohjelmassa ovat vielä Falunin kisaviikonloppu, sprinttikisa Tallinnassa sekä Salpausselän kisat 24.–26. maaliskuuta.