Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Moni sai nauttia Kokonniemen laskettelukeskuksessa ensimmäistä kertaa vauhdin hurmasta alppikelkan kyydissä – Bi-Ski kelkka saikin kaikkien kasvoille leveän hymyn

Soveltuvan liikunnan Talviriehassa moni pääsi nauttimaan vauhdista ihan uudella tavalla.

Liikuntatapahtumat

Porvoon Kokonniemen laskettelukeskus täyttyi perjantaiaamupäivällä punaposkisista ja hymyilevistä liikkujista. Kokonniemen soveltuvan liikunnan talviriehassa pääsi ratsastamaan, olemaan mönkkärin vetämän kelkan kyydissä, laskea pulkkamäkeä, kokeilla alppihiihtoa Bi-Ski kelkan avulla ja nauttia kuumasta makkarasta mehun kera.

Tapahtumaan tuli lopulta noin 180 henkilö ja säätkin suosivat, kun pakkasta oli juuri sopivasti ja aurinko paistoi melkein kirkkaalta taivaalta. Aili Eeken oli yhtä hymyä tapahtumassa, josta hän itse otti kaiken ilon irti koulukavereidensa kanssa.

– Kävin kaikilla eri pisteillä, jotka kaikki olivat tosi hauskoja, Eeken kertoi hymyillen.

– Olin ensimmäistä kertaa myös nyt tuollaisen alppikelkan kyydissä ja vauhti oli huimaa.

– Laskeminen kelkalla oli kyllä tosi hauskaa ja haluaisin vielä joskus kokeilla sitä uudestaankin.

Olin ensimmäistä kertaa myös nyt tuollaisen alppikelkan kyydissä ja vauhti oli huimaa.

– Tämä oli kyllä tosi hyvin järjestetty tapahtuma ja täällä oli tosi kivaa.

– Liikunta tekee kaikille hyvää.

– Itse harrastan ratsastusta ja kesäisin uimista.

Sofia Valasti järjesti Porvoon kaupungin liikuntapalveluiden kanssa talviriehan. Tapahtuma oli Valastin liikunnan ohjauksen perustutkinnon opinnäytetyö, jota hän suorittaa kolmen kampuksen urheiluopistossa liikuntakeskus Pajulahdessa. Soveltuva liikunta on Valastille jo entuudestaan tuttua. Sen lisäksi, että Liikuntakeskus Pajulahdessa järjestetään paljon soveltavan liikunnan ryhmille tapahtumia, leirejä ja kilpailua, on Valasti ollut ohjaamassa Porvoon liikuntapalveluiden työharjoittelujaksolla eri soveltavan liikunnan ryhmiä.

– Näiden ryhmien ohjaaminen tuntuu vielä hieman haastavalta, mutta näissä ryhmissä on kyllä ollut kiva nähdä miten kaikki innostuvat liikunnasta ja yrittävät parhaansa, Valasti kertoo

– Heidän kanssaan olemissa parasta on se, että he ovat niin aitoja ihmisiä, jotka eivät peittele tunteitaan.

Parasta on se, että he ovat niin aitoja ihmisiä, jotka eivät peittele tunteitaan.

– Koulussani olemme myös ohjanneet erityislapsiryhmiä ja tutustuneet soveltavaan liikuntaan, sekä olemme saaneet kokeilla erilaisia apuvälineitä.

– Kouluni oli myös mukana Suomen Paralympiakomitean Valtti-ohjelmassa.

Valasti on viittä vaille valmis koulustaan ja perjantainen näyttötyö oli periaatteessa viimeinen silaus hänen valmistumiselleen. Näyttötyössään hän suunnitteli liikuntatapahtuman, organisoi sen ja kääri hihat sen konkreettiseksi toteuttamiseksi.

– Olen ollut aikaisemmin opiskeluiden aikana työharjoittelujaksolla Porvoon kaupungin liikuntapalveluilla, Valasti kertoo.

– Kun olin työharjoittelujaksollani Porvoon kaupungin liikuntapalveluilla, kyselin jo sieltä, jos voisin järjestää jonkun tapahtuman heillä.

– Sitten tuli tämä idea esille, joka vaikutti minun mielestä heti tosi hyvältä.

Tuntui kyllä erittäin kivalta ja merkityksekkäältä järjestää tämä tapahtuma juuri erityisryhmille, koska minusta liikunta kuuluu kaikille.

Valasti kertoi, että kaikki järjestelyt sujuivat lopulta hyvin, vaikka matkan varrella ennen itse tapahtumaa, oli paljon eri asioita mitä piti muistaa ja ottaa huomioon tapahtuman järjestämisessä.

– Opin tässä matkan varrella koko ajan lisää tämmöisten tapahtumien järjestämisestä. Minulla oli apuna myös liikuntapalveluiden erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer.

– Tuntui kyllä erittäin kivalta ja merkityksekkäältä järjestää tämä tapahtuma juuri erityisryhmille, koska minusta liikunta kuuluu kaikille ja on hienoa, että on olemassa erilaista soveltavaa liikuntaa ja siihen tarvittavia apuvälineitä.

– Samankaltainen tapahtuma on järjestetty myös aikaisempinakin vuosina, myös Kokonniemen laskettelukeskuksessa.

Akilleen hiihtokisat keräsi hyvin hiihtäjiä Kokonniemeen – suurin osa osanottajista otti nyt ensimmäiset kisapotkunsa suksien päällä

Shirokawanin judokat loistivat Pajulahti Gameseissä – porvoolaiset ovat nousseet Suomen tukijudo-yhteisössä merkittäviksi toimijoiksi