Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Krista Pärmäkoski toipui koronasta Salpausselälle – maailmancupin päätösviikonloppu taittuu vanhempien, siskon ja tuttavien kannustustakuulla

Krista Pärmäkoski kilpailee Salpausselän kisoissa koronatoipilaana. Kilpailuvirettä on vaikea ennakoida sairastelun ja kilpailutauon jäljiltä, mutta hän halusi ehdottomasti mukaan maailmancupin päätöstapahtumaan.

Huonoimmassa tapauksessa Pärmäkoski olisi raahautunut Lahden lumille vaikka katsojana.

– Olikohan jo koronan toisena kuumepäivänä, kun mietin kotona, että tulen kisapaikalle joka tapauksessa vaikka kannustamaan muita, jos en pääse itse hiihtämään, Pärmäkoski kertoi Salpausselän kisojen aattopäivänä torstaina.

– Hienompaa tietenkin vielä, kun pääsee itse hiihtämään. Lahdessa on aina mahtava tunnelma, joten täytyy toivoa, että yleisö löytää paikalle tälläkin kertaa.

Pärmäkoski on kuulunut vuosia suomalaisyleisön suosikkeihin, ja kannustus on taattu tälläkin kertaa.

– Planican MM-kisoissa käynyt kannustusryhmä ei tule Lahteen, mutta paikalla ovat ainakin omat vanhemmat ja isosisko sekä muita tuttavia. Että kyllä minuakin kannustetaan, Pärmäkoski naurahti.

Planicasta jäi kysymyksiä

Korona pakotti Pärmäkosken kahdeksan päivän pakkolepoon, eikä hän ole kilpaillut Planican MM-kisojen jälkeen.

– Oli kolme päivää kuumetta. Sen jälkeen olin vielä pari päivää superväsynyt ja tukkoisuutta oli vielä pidempään, Pärmäkoski kertoi.

– Olen pikku hiljaa alkanut taas harjoitella ja tänään torstaina tein ensimmäisen kovemman treenin. Ei ollut superhelppoa, eikä superhuonoa. Ihan ok.

Pärmäkoski taisi tuntea koronan ensimmäiset merkit vatsaoireina jo ennen MM-kisojen viimeistä matkaa. Hän on pohtinut, vaikuttiko virus kehossa pidempäänkin.

– Sitä olen miettinyt, voisiko korona olla syy kisojen aikaisiin palautumisongelmiin. Siihen en saa varmaa vastausta koskaan.

Pärmäkoski oli MM-avauksessaan kuudes yhdistelmäkilpailussa. Sen jälkeen hän ei päässyt henkilökohtaisilla matkoilla kärkikymmenikköön.

Pärmäkoski hiihtää Salpausselällä perinteisen hiihtotavan sprintin lauantaina ja 20 kilometrin yhteislähdön perinteisellä sunnuntaina.