Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tuuli kiusasi mäkimiehiä Lahdessa, Nousiaiselle kauden paras sijoitus

Eetu Nousiainen hallitsi hankalat tuulet mukavasti ja hyppäsi ensimmäisen kierroksen alkupäässä 121,5 metriä. Hän oli lopulta 16:s ja kuittasi kauden ensimmäiset maailmancupin pisteensä. Nousiaiselle sijoitus on uran kolmanneksi paras maailmancupin henkilökohtaisissa kilpailuissa.

– Karsinnan fiaskon jälkeen sain aikaan pää tyhjänä -hypyn. Kävi tuuri tuulenkin kanssa ja sain liidätettyä paremmin. Pitää olla tyytyväinen tulokseen. Vihdoin ja viimein sain maailmancupin pisteet. Tästä on hyvä lähteä viimeiseen viikonloppuun, Nousiainen silmäili Planicaan.

Antti Aalto hyppäsi 105 metriä ja oli 36:s.

– Ei ollut helppoa. Hyppy tuntui suht järkevältä, mutta pitää olla onnea tällaisissa olosuhteissa. Hypyssäkin on tietysti parannettavaa, Aalto myönsi.

Niko Kytösaho laskeutui 79 metriin kuin kynttilä ja jäi 50:nneksi. Kasperi Valto (94,5) oli 48:s.

– Työntönä hyppy tuntui ihan hyvältä ja sain siihen paremmin energiaa kuin aiempiin hyppyihin täällä. Heti kun irtosin keulalta, imi ihan kiinni alastulorinteeseen. Ei ole järkeä yrittää toista kierrosta, Kytösaho tuumi siinä vaiheessa, kun toisen kierroksen perumista ei oltu vielä vahvistettu.

Päävalmentaja Janne Väätäinen oli tyytyväinen, kun Nousiainen vihdoin onnistui.

– Eetulla oli vähän tuuria, ja hän käytti sen hyvin hyväkseen. Jos tänään ei ollut tuuria, ei voinut pärjätä, kuten Antin ja Nikon kohdalla huomattiin.

Japanin Ryoyu Kobayashi (136,5 metriä) voitti, Itävallan Stefan Kraft (130) oli toinen ja Saksan Karl Geiger (133) kolmas.

Kammottava kaatuminen karsinnassa

Lahden suurmäessä hypätyssä maailmancupin kilpailun karsinnassa koettiin kauhunhetkiä, kun norjalaishyppääjä Benjamin Östvold kaatui kammottavan näköisesti.

Norjalaisen toinen suksi haukkasi ilmaa kummun yläpuolella, ja hän tömähti rähmälleen alastulorinteeseen 66 metrissä. Östvold liukui monttuun, mutta tokeni pian jaloilleen ja käveli huoltojoukkojen tarkastettavaksi.

Oikukkaat tuuliolot ovat sotkeneet mäkihypyn ja yhdistetyn maailmancupin kilpailuja viikonlopun aikana. Useat kilpailijat ovat kuvailleet olosuhteita lottokoneeksi. Kilpailut ovat venyneet, kun miehiä on otettu pois puomilta odottamaan tasapuolisempia ja turvallisempia tuulirakoja.