Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Counter-Strike ja sen pitkä kilpapelihistoria saavat pian jatko-osan – pelin uutuusversion ensimmäinen arvoturnaus mitellään Tanskassa

Counter-Strike-videopelisarjastaan tunnettu peliyritys Valve ilmoitti viime viikolla julkaisevansa ammuntapelisarjan uuden osan Counter-Strike 2:n ensi kesänä. CS2 toimii vuonna 2012 julkaistun Counter-Strike: Global Offensive -pelin (CS:GO) päivityksenä, mikä tarkoittaa, että myös pelin e-urheilupuoli siirtyy uuteen aikaan.

Tiistaina turnausjärjestäjä PGL ilmoitti järjestävänsä CS2:n ensimmäisen major-turnauksen ensi vuoden maaliskuussa Tanskan Kööpenhaminassa. CS:GO:ssa on järjestetty marraskuusta 2013 lähtien 18 major-turnausta, mutta ei koskaan Tanskassa, vaikka maa on kuulunut pienestä koostaan huolimatta jo pitkään e-urheilun mahteihin.

Major-turnaus järjestetään Royal Arena -monitoimihallissa, jossa on järjestetty viime vuosina lukuisia muita merkittäviä CS:GO-kilpailuja.

– Yksi kaikkien aikojen hienoimmista peleistä saa seuraavan lukunsa, joten emme voisi olla iloisempia, kun saamme järjestää todennäköisesti pelisarjan yhden tärkeimmistä majoreista. Tanskalla on rikas e-urheiluperintö, ja olemme innoissamme, että saamme tuoda maailman parhaat joukkueet kilpailemaan pelin arvostetuimmasta palkinnosta, PGL:n toimitusjohtaja Silviu Stroie sanoi tiedotteessa.

Suomi-CS alennustilassa

CS:GO:n viimeinen eli 19:s arvoturnaus järjestetään toukokuussa Pariisissa. Viime vuonna major-pokaaleista kisattiin Belgian Antwerpenissä ja Brasilian Rio de Janeirossa.

Counter-Striken suomalaisosaaminen on tällä hetkellä alennustilassa, sillä maailman top20-joukkueissa on tällä hetkellä vain yksi suomalaispelaaja. Hän on Aleksi "Aleksib" Virolainen, joka pelaa ruotsalaisessa Ninjas in Pyjamas -joukkueessa.

Suomalaisorganisaatio ENCE kuuluu yhä pelin huipulle, mutta joukkueessa ei ole pelannut enää toviin suomalaisia. ENCEn suomalaisviisikko ylsi major-finaaliin Katowicessa maaliskuussa 2019, mutta tanskalainen Astralis jyräsi loppuottelun voittoon.