Kansanedustaja Juha Mäenpää ja kaksi maakuntalehtien ex-päätoimittajaa tänään käräjille mielipidekirjoituksen takia

Perussuomalaisten kansanedustajan Juha Mäenpään syyte koskee kunnianloukkausta. Emmi Korhonen / LEHTIKUVA
STT

STT

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeus alkaa tänään käsitellä kansanedustaja Juha Mäenpään (ps.) ja kahden entisen maakuntalehtien päätoimittajan syytteitä. Istunto aiotaan pitää normaalisti koronavirustilanteesta huolimatta. Kuitenkin niin, että asianosaiset istuvat isossa salissa kaukana toisistaan ja yleisölle järjestetään etäyhteys toiseen saliin.

Mäenpään syyte koskee kunnianloukkausta. Hän arvosteli Ilkassa ja Pohjalaisessa julkaistussa mielipidekirjoituksessaan Etelä-Pohjanmaan opiston rehtoria muun muassa siitä, ettei opisto olisi antanut siellä ilmi tullutta raiskausepäilyä poliisin selvitettäväksi. Opistolta oli kuitenkin oltu Ilmajoki-lehden mukaan yhteydessä poliisiin, joka oli todennut, ettei mitään rikosta ollut tapahtunut.

Yhdeksi lehdeksi yhdistyneiden Ilkan ja Pohjalaisen entiset päätoimittajat Satu Takala ja Toni Viljanmaa ovat syytteessä päätoimittajarikkomuksesta. Kaikki kiistävät syytteet.

Päätoimittajalla on johtamis- ja valvontavelvollisuus

Päätoimittajarikkomukseen voi syyllistyä, jos vastaavana toimittajana tahallaan tai huolimattomuudesta laiminlyö toimitustyön johtamis- ja valvontavelvollisuutensa siten, että se on omiaan vaikuttamaan rikoksen toteutumiseen.

Kaikista nyt syytetyistä teoista voidaan tuomita sakkorangaistukseen.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut