Yhdysvalloissa osakekurssit ponnahtivat vaihteeksi selvään nousuun – puhemies Pelosin mukaan kongressi voi jo lähitunteina pääst

STT

STT

Wall Streetillä osakemarkkinat avautuivat tiistaina tuntuvaan nousuun, kun sijoittajat odottavat Yhdysvaltojen kongressin pääsevän vihdoin tänään sopuun massiivisesta elvytyspaketista.

Laaja-alainen S&P 500 -indeksi oli runsaan seitsemän prosentin nousussa noin tunti kaupankäynnin alkamisen jälkeen. Dow Jones -indeksi oli vahvistunut noin kahdeksan prosenttia ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi kuusi prosenttia.

Demokraatit ja republikaanit eivät vielä eilen saavuttaneet sopua jättimäisestä, noin 2 000 miljardin dollarin elvytyspaketista, jolla pyritään lievittämään koronaviruksesta aiheutuvia vaurioita Yhdysvaltojen taloudelle.

Edustajainhuoneen puhemies, demokraattien Nancy Pelosi sanoo CNBC-kanavalle , että kongressi voi päästä yhteisymmärrykseen elvytyspaketista jo lähituntien aikana.

Presidentti Donald Trump on vaatinut, että kongressin täytyy tänään päästä sopuun asiasta.

– Mitä kauemmin siinä kestää, sitä vaikeampaa tulee olemaan käynnistää taloutemme uudelleen. Työntekijämme kärsivät! Trump tviittasi tänään.

Eilen S&P 500 -indeksi päätyi kolme prosenttia miinukselle, vaikka Yhdysvaltojen keskuspankki Fed kertoi eilen merkittävistä toimista maan talouden tukemiseksi. Fed ilmoitti eilen muun muassa rajattomasta velkakirjojen osto-ohjelmasta koronaviruspandemian aiheuttaman laman välttämiseksi.

Myös Euroopan pörsseissä vietetään tänään selkeää nousupäivää. Frankfurtin pörssin DAX-osakeindeksi oli iltapäivällä lähes seitsemän prosentin nousukiidossa, Lontoossa ja Pariisissa ollaan suunnilleen 4–5 prosentin vauhdissa.

Helsingin pörssin yleisindeksi oli iltapäivään mennessä vahvistunut noin 4,5 prosenttia. Nousukärjessä oli finanssikonserni Sampo , jonka osakekurssi on harpannut yli 13 prosenttia.

Italian vähenevät uhriluvut toivon kipinä markkinoille

– Euroopan pörssit palautuvat korkeammalle tiistaina, kun tunnelma markkinoilla paranee, City Indexin analyytikko Fiona Cincotta sanoi AFP:lle.

Cincottan mukaan vähenevät kuolinluvut ovat luoneet toivoa siitä, että epidemian huippu on ohitettu Italiassa, joka on euroalueen kolmanneksi suurin talous.

– Tiedot tarjoavat toivon kipinän siitä, että kaksi viikkoa sitten säädetyt ennennäkemättömät kansalliset sulkutoimet ovat vihdoin vaikuttamassa.

Aiemmin pirteitä kasvulukemia todistettiin Aasian pörsseissä. Soulin Kospi-indeksi lopetti pörssipäivän peräti 8,6 prosentin ja Tokion Nikkei-indeksi 7,1 nousutahdissa. Hongkongin Hang Seng -indeksi puolestaan petrasi lähes 4,5 prosenttia. Yli neljän prosentin kasvua nähtiin myös Sydneyssä, Singaporessa ja Taipeissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.