Kansalaiset pärjäävät vielä koronan kanssa, varautuvat kuukausien kriisiin

Koronakriisi on vaikuttanut selvästi vähemmän eläkeläisten ja työttömien elämään kuin työikäisiin, käy ilmi kyselystä. EMMI KORHONEN / LEHTIKUVA
STT

STT

Suomalaisista yli puolet katsoo, että koronakriisi ei ole suuresti muuttanut heidän elämäänsä. Naiset ja nuoret ottavat tilanteen hieman muita raskaammin, käy ilmi Taloustutkimuksen tuoreesta kyselystä.

Kovimmilla ollaan lapsiperheissä. Koronakriisi on vaikuttanut selvästi vähemmän eläkeläisten ja työttömien elämään kuin työikäisiin. Kaikkein vähiten kriisillä näyttää olleen vaikutusta maanviljelijöiden elämään.

– Eniten menettävät ne, joilla on aikaisemmin ollut vilkas sosiaalinen elämä, paljon matkustelua ja kuluttamista, Taloustutkimus arvioi.

Vain prosentti kyselyyn osallistuneista vastasi olevansa romahduksen partaalla. Runsas neljännes on sitä mieltä, ettei oikein enää jaksaisi, mutta tyytyy tilanteeseen.

Osa näkee mahdollisuutena uusiutumiseen

Osa kansalaisista on jopa innoissaan tilanteesta. Noin joka kymmenes katsoo, että kriisistä selviytyminen tarjoaa yhteiskunnalle mahdollisuuksia uusiutumiseen ja uuteen nousuun.

Kansalaisten tunnoissa ei ole tapahtunut kovin suuria heilahduksia niinä viikkoina, kun Taloustutkimus on niitä seurannut.

Viikon takaisessa kyselyssä kolmannes vastaajista arvioi, että elämä Suomessa on palautunut normaaliksi 3–6 kuukauden kuluessa, neljännes arvioi tähän kuluvan puolesta vuodesta vuoteen.

Taloustutkimuksen kyselyn tuoreimpaan osioon vastasi liki 1 300 ihmistä tämän viikon maanantaina ja tiistaina.

Kommentoi

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut