Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistyksen rahanpesuoikeudenkäynti jatkuu korkeimmassa oikeudessa

STT

STT

Korkein oikeus (KKO) on myöntänyt Ahvenanmaan raha-automaattiyhdistykselle (Paf) valitusluvan. Käräjäoikeus ja hovioikeus tuomitsivat Pafin tuottamuksellisesta rahanpesusta yhteisösakkoon. Viime vuonna hovioikeus määräsi Pafin maksamaan 250 000 euroa sakkoja.

Paf oli tammikuussa 2012 tehnyt rahanpesuilmoituksen Keskusrikospoliisin rahanpesun selvittelykeskukselle asiakkaasta, jonka nettipelaaminen oli aiheuttanut rahanpesuepäilyn. Tämän jälkeen asiakas oli jatkanut rahapelien pelaamista 580 000 euron edestä lokakuun loppuun 2012 saakka. Alempien oikeusasteiden mukaan asiakas pelasi kavallettuja rahoja, ja Paf syyllistyi rikokseen, kun antoi tämän pelata selvittämättä rahojen alkuperää.

Myös Pafin toimitusjohtajaa epäiltiin rikoksesta, mutta hänen syytteensä kaatui jo käräjäoikeudessa.

KKO:lle toimittamassaan valituksessa Paf katsoo, että yhdistys ei ole syyllistynyt rikokseen ja että syyte tulisi hylätä. Oikeus antaa lopullisen ratkaisunsa myöhemmin. Valitusasioiden keskimääräinen käsittelyaika KKO:ssa on valitusluvan myöntämisen jälkeen noin vuosi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut