Pääministeri Boris Johnsonin tila hieman parempi, kuume laskenut

Pääministeri on yhä tehohoidossa. Kuvassa Johnson vieraili maaliskuun alkupuolella lontoolaisessa laboratoriossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian pääministerin Boris Johnsonin, 55, kolmas sairaalapäivä keskiviikkona sujui toiveikkaissa tunnelmissa. Pääministerin kanslian mukaan Johnson oli hyvällä mielellä ja hänen tilansa oli vakaa.

Brittimedia kertoi, että Johnsonia pitkään vaivannut kova kuume oli saatu viimein laskemaan. Pääministeri oli niin ikään saanut happihoitoa, mutta ei ollut joutunut hengityskoneeseen.

Pääministerin kanslian mukaan Johnson ei luonnollisestikaan ole tehnyt töitä sairaalassa, mutta hänellä on halutessaan mahdollisuus olla yhteydessä niihin henkilöihin, joille hänellä on asiaa.

Johnson vietiin St Thomasin sairaalaan Lontoossa sunnuntaina, koska häntä riivasi sitkeä yskä ja kova kuume vielä kymmenen päivää sen jälkeen kun hänellä oli todettu koronavirustartunta. Melko pian sairaalaan joutumisensa jälkeen Johnson siirrettiin tehohoitoon.

"Boris kyllä selviää"

Lehdistö kehotti brittejä muistamaan koronakriisin keskellä pääministeriään.

– Hän pysyi töissä teidän vuoksenne: nyt teidän tehtävänänne on rukoilla kotona hänen puolestaan, Sun kehotti etusivullaan.

– Boris kyllä selviää, otsikoi puolestaan Daily Express.

Johnsonina tuuraava ulkoministeri Dominic Raab kutsui Johnsonia taistelijaksi, joka "palaa ja johtaa meidät pikavauhtia ulos tästä kriisistä".

Johnsonin elämänkerturi Andrew Gimson kuvaili Johnsonin joutumista tehohoitoon valtavaksi shokiksi.

– Hän piristi aina minua ja muita, mutta nyt hän onkin itse avun tarpeessa. Tämä on ennakoimaton tilanne, täysin kartoittamatonta maaperää kaikille, jotka tuntevat hänet, Gimson sanoi BBC:n haastattelussa.

Johnson ei ole ainoa korkean profiilin koronapotilas Britanniassa, mutta kuuluu niihin harvoihin, jotka ovat joutuneet sairaalaan. Muun muassa kruununperijä, prinssi Charles ja terveysministeri Matt Hancock ovat saaneet koronaviruksen.

Myös pääministerin avovaimo Carrie Symonds, joka odottaa pariskunnan ensimmäistä yhteistä lasta, on ollut sairaana. Symonds kertoi kuitenkin jo viikonloppuna olevansa terve. Symondsille ei ole tehty koronavirustestiä.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Itä-Uudellamalla sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Mainos: Uusimaa

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut