Boris Johnson pääsi pois tehohoidosta

Britannian pääministeri Boris Johnson on neljättä päivää tehohoidossa. AFP / LEHTIKUVA

STT–AFP

Britannian pääministeri Boris Johnsonin vointi koheni torstaina niin paljon, että hän pääsi pois tehohoidosta, ja hänet siirrettiin vuodeosastolle, kertoi pääministerin kanslia.

– Pääministeri on siirretty tänä iltana teho-osastolta takaisin osastolle, missä hänen vointiaan seurataan tarkasti tässä hänen toipumisensa varhaisessa vaiheessa, sanottiin pääministerin kanslian lausunnossa.

Johnsonin uskotaan joutuvan olemaan sairaassa vielä useita päiviä. Päästyään sairaalasta Johnson joutunee vielä lepäämään jonkun aikaa, jotta hänen kuntonsa kohenee.

Johnsonin sijaisena toimii ulkoministeri Dominic Raab.

Johnson tuotiin sairaalaan myöhään sunnuntaina sen jälkeen, kun häntä vaivannut yskä ja kova kuume eivät ottaneet laantuakseen. Johnsonilla oli sitä ennen takanaan yhdeksän päivää eristyksessä sen jälkeen, kun hänellä oli todettu koronvirustartunta. Johnson jatkoi koko eristyksen ajan työntekoa asunnossa lähellä pääministerin kansliaa.

Kuolinluvut edelleen korkealla

Britannian viranomaiset kertoivat torstaina rekisteröineensä 881 ihmisen kuoleman uuden koronaviruksen seurauksena vuorokauden aikana.

Määrä oli vain hieman alempi kuin keskiviikon luku, 938 koronakuolemaa, mikä oli korkein määrä epidemian aikana.

Ulkoministeri Raab varoitti, ettei maa ole vielä saavuttanut tartuntahuippua.

Yhteensä Britanniassa on kuollut viruksen seurauksena vajaat 8 000 ihmistä.

Britannia on todennäköisesti jatkamassa maaliskuun lopussa koronaviruksen vuoksi asetettuja liikkumisrajoituksia. Niiden oli alun perin määrä päättyä maanantaina.

Hallitus on kuitenkin tehnyt selväksi, ettei virallista päätöstä rajoitusten jatkamisesta kannata odottaa ennen kuin edellinen rajoitusjakso on päättymässä, eli aikaisintaan maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut